Η Ford αποκαλύπτει όλη την γκάμα του νέου Transit στη φετινή έκθεση επαγγελματικού αυτοκινήτου προσφέροντας στους ευρωπαίους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν από 450 και πλέον εκδόσεις.

Οι εκδόσεις Transit που διατίθενται τώρα για παραγγελία από τα Κέντρα Transit και τους Εμπόρους Ford σε όλη την Ευρώπη περιλαμβάνουν μοντέλα Chassis Cab με Double Cab και extra-long εκδόσεις «Super Jumbo», Double Cab-in-Van, Kombi και Kombi Van.

Με τις νέες εκδόσεις Transit ολοκληρώνεται η ανανέωση/επέκταση της ευρωπαϊκής οικογένειας επαγγελματικών οχημάτων Ford μέσα σε 24 μήνες διαμορφώνοντας την πιο φρέσκια σειρά μοντέλου στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Ford παρουσιάζει τώρα στο Ανόβερο όλη τη γκάμα με το Transit 2t τη ναυαρχίδα της οικογένειας δίπλα στο Transit Custom ενός τόνου, το μικρότερο Transit Connect van με ωφέλιμα φορτία μέχρι 1.000 kg, και το μικρό Transit Courier van για μικρές επιχειρήσεις και αστικές διανομές.

Με την ανανέωση μοντέλων η Ford έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, πουλώντας πάνω από 137.000 επαγγελματικά οχήματα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2014 καταφέρνοντας να αυξήσει το μερίδιό της κατά 12,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Το ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις του Transit Custom υπερδιπλασιάστηκαν και του Transit Connect αυξήθηκαν κατά 59%, ενώ το μερίδιο της Ford στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων ανέβηκε στο 10,8%.

Η Ford λανσάρισε επίσης το πακέτο σέρβις Transit24 μέσω του δικτύου των 750 Transit Centers σε όλη την Ευρώπη, που ορίζει συνεπή πρότυπα σέρβις για το δίκτυο, τα οποία θα επιτρέψουν στους χρήστες van να αυξήσουν την παραγωγικότητα των οχημάτων και να ελαχιστοποιήσουν τις λειτουργικές δαπάνες τους.

Η πρώτη φάση παραγωγής του νέου Transit ξεκίνησε την άνοιξη του 2014, και περιλάμβανε τις στάνταρ εκδόσεις Van, Chassis Cab και Minibus. Η γκάμα προσφέρει στους πελάτες αυξημένη απόδοση καυσίμου με μεγαλύτερη ποικιλία μοντέλων Transit ECOnetic, με σημαντικά μειωμένο κόστος συντήρησης/επισκευών, εξαιρετική αντοχή, αυξημένη χωρητικότητα και έξυπνες λύσεις χώρου φόρτωσης. Το εργοστάσιο της Ford στο Kocaeli, Τουρκία, παράγει τώρα μία δεύτερη παρτίδα πρόσθετων εκδόσεων με νέους τύπους αμαξωμάτων, νέα μήκη πλαισίου και την κορυφαία γκάμα μοντέλων All-Wheel Drive (AWD).

Εκτεταμένη γκάμα Chassis Cab

Η πλήρης γκάμα μοντέλων Transit Chassis Cab περιλαμβάνει τώρα ένα Double Cab, που χωρά μέχρι επτά άτομα με τη στάνταρ τετραθέσια δεύτερη σειρά καθισμάτων και τις extra-long εκδόσεις L5 «Super Jumbo», είναι τα μακρύτερα Transit παραγωγής που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Σαν μονοκάμπινα (single cab), τα μοντέλα L5 προσφέρουν εξαιρετικό χώρο φόρτωσης μήκους πάνω από 5,2 m και εμβαδού 11.5 m2 όταν εφοδιάζονται με εργοστασιακής τοποθέτησης ανοικτή πλατφόρμα με ανοιγόμενα τμήματα. Με συνολικό μήκος 7.797 mm συμπεριλαμβανομένου του αμαξώματος, ο κύκλος στροφής παραμένει μικρός, μόλις 15,8 m.

Η πλήρης γκάμα του Transit Chassis Cab προσφέρει δύο διαφορετικά μήκη για το μονοκάμπινο-single cab (L1-L5) και τέσσερα για το διπλοκάμπινο-double cab (L2-L5), με μεικτό βάρος Gross Vehicle Mass (GVM) από 3,1-4,7 t.

Επιπλέον των εργοστασιακών αμαξωμάτων με ανοιγόμενα τμήματα, οι εκδόσεις αυτές αποτελούν την ιδανική πλατφόρμα για κλειστά και ανατρεπόμενα αμαξώματα ή άλλες εξειδικευμένες λύσεις, από ψυγεία μέχρι κινητά συνεργεία, οχήματα πρώτων βοηθειών ή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Τα μοντέλα 350 HD και 470 GVM προσφέρουν εντυπωσιακή ικανότητα ρυμούλκησης 3.5 t (με φρένα) και μικτό βάρος οχήματος με τρέιλερ (Gross Train Mass) 7,0 t.

Ευέλικτα μοντέλα Double-Cab-in-Van και Kombi

Βασισμένη στο στάνταρ μοντέλο Transit Van, η έκδοση Double-Cab-in-Van μπορεί να μεταφέρει μέχρι επτά άτομα με στάνταρ τετραθέσια δεύτερη σειρά καθισμάτων διατηρώντας ένα πλούσιο και ασφαλή χώρο φόρτωσης. Διατίθενται τρεις διαφορετικές διατάξεις αμαξώματος, από το μεσαίο μεταξόνιο L2 με μεσαία οροφή μέχρι το μοντέλο L4 H3 «Jumbo» με μακρύ μεταξόνιο, ψηλή οροφή και χώρο φόρτωσης 10,6 m3.

Το πίσω τμήμα της καμπίνας επιβατών έχει μεγάλες επιφάνειες παραθύρων με επιλογή ανοίγματος προς τα έξω για ένα πιο άνετο και ευάερο περιβάλλον, ενώ όλα τα καθίσματα εφοδιάζονται με ζώνες ασφαλείας τριών σημείων και προσκέφαλα με ρυθμιζόμενο ύψος. Για πρόσθετη ασφάλεια, ένα πλήρους ύψους συμπαγές διαχωριστικό με παράθυρο (που πληροί τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα DIN και ISO για τη συγκράτηση φορτίων) αποτρέπει την οποιαδήποτε διείσδυση φορτίων στο χώρο επιβατών.

Πρόσθετες επιλογές για την ευέλικτη μεταφορά ατόμων και φορτίων παρέχουν τα νέα Transit Kombi και Kombi Van, που χωράνε μέχρι τρεις σειρές καθισμάτων για τη μεταφορά έως και εννέα ατόμων. Αυτά διατίθενται με έγκριση τύπου οχημάτων Ν1 ή Μ1 και με πέντε διαφορετικούς τύπους αμαξώματος από L2 H2 μέχρι το μοντέλο L4 H3 «Jumbo».

2.jpg” />

Σύστημα All-Wheel Drive

Η Ford προσφέρει επίσης ένα προηγμένο σύστημα AWD με το νέο Transit για κορυφαία πρόσφυση και οδική συμπεριφορά. Συγκριτικά με το AWD Transit της προηγούμενης γενιάς, το νέο σύστημα προσφέρει:

– Αισθητά βελτιωμένη πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες.
– Πλήρη ενσωμάτωση με τα στάνταρ συστήματα Electronic Stability Control και ελέγχου πρόσφυσης.
– Νέο AWD Lock mode για μέγιστη πρόσφυση σε ακραίες συνθήκες.

Η τελευταία έκδοση είναι εφοδιασμένη με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα AWD που χρησιμοποιεί ηλεκτρική αντλία υψηλής απόδοσης και συμπλέκτη AWD για την κατανομή της ροπής και στους τέσσερις τροχούς, και -αντίθετα με τα συστήματα του ανταγωνισμού- μπορεί να μεταβάλλει την κατανομή ροπής εμπρός/πίσω από 0:100 μέχρι 100:0 ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και τις εντολές του οδηγού.

Προσφέρονται δύο διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (drive modes): Το AWD Auto mode (κατάλληλο για τις περισσότερες οδηγικές συνθήκες) που κατανέμει αυτόματα τη ροπή στους εμπρός τροχούς σύμφωνα τις συνθήκες του δρόμου και το φορτίο του κινητήρα.

Το AWD lock mode υποστηρίζει τις πιο ακραίες οδηγικές συνθήκες όπως βαθειά άμμος ή χιόνι. Ενεργοποιεί το σύστημα AWD από στάση κλειδώνοντας το σύστημα τετρακίνησης ώστε να παρέχει άμεση ροπή στους εμπρός τροχούς, με ισόποση ροπή αριστερά κα δεξιά. Για τη διασφάλιση βέλτιστης πρόσφυσης, το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς το όχημα και τις εντολές του οδηγού και μπορεί να κατευθύνει μέχρι το 100% της ροπής στους εμπρός τροχούς. Η μονάδα ESC αλλάζει σε πρόγραμμα που επιτρέπει τη μεταφορά ροπής χωρίς παρέμβαση από τον έλεγχο πρόσφυσης ακόμα και σε ολισθηρές συνθήκες.

Το κιβώτιο τετρακίνησης AWD και ο εμπρός άξονας ενσωματώνονται πλήρως στο σύστημα μετάδοσης ελαχιστοποιώντας το πρόσθετο βάρος σε 45 kg μόνο. Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του, οι εκδόσεις Transit AWD διατηρούν το στάνταρ ύψος φόρτωσης χωρίς να μειώνεται η απόσταση από το έδαφος.

Η επιλογή τετρακίνησης (AWD) διατίθεται σε μία ευρεία γκάμα αμαξωμάτων Transit van και chassis cab, και θα προσελκύσει όσους οδηγούν συχνά σε ολισθηρά εδάφη το χειμώνα και σε ομαλούς χωματόδρομους, όπως για μεταφορές ατόμων σε χιονοδρομικά κέντρα, εταιρίες κοινής ωφέλειας σε αγροτικές περιοχές και μηχανικούς συντήρησης που εργάζονται υπό όλες τις καιρικές συνθήκες.