Η Nissan επανεξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει ένα plug-in hybrid μοντέλο, ακόμα και μέχρι τα τέλη του 2015, με τις παραδόσεις να ξεκινούν μέσα στο 2016.

Τα παραπάνω φέρονται να έχουν βγει από το στόμα του μεγαλο-στελέχους της εταιρείας, Andy Palmer, και έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Nissan κατά τη διάρκεια της NAIAS τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Palmer δεν ξεκαθάρισε σε τι κατηγορία θα μπορούσε να ανήκει το υβριδικό τους μοντέλο, αλλά αυτό που είπε είναι ότι η σχετική τεχνολογία ταιριάζει καλύτερα σε οχήματα βάρους κάτω των 1.750 κιλών. Το παραπάνω μπορεί να σημαίνει πως το plug-in υβριδικό σύστημα θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ένα μεσαίο sedan ή crossover όχημα (δες Qashqai).

Σε κάθε περίπτωση, ένα Nissan PHEV θα μπορούσε να συνδυάσει το ηλεκτρικό μοτέρ των 109 ίππων του Leaf με έναν κινητήρα βενζίνης. Παρόλα αυτά, οι χρόνοι που έδωσε ο Palmer αποτελούν ουσιαστικά μια εκτίμηση, καθώς η Nissan δεν έχει εκπονήσει ακόμα εταιρικό πλάνο για το 2016.

Βέβαια, έρχεται σε συνέχεια του καλύτερου εμπορικά μήνα για το Leaf, το οποίο το Μάιο πούλησε περίπου 3.117 μονάδες, μια επίδοση που συνιστά αύξηση 46% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο μήνα, φέρνοντας τις συνολικές πωλήσει του μοντέλου στις 115.000 περίπου μονάδες παγκοσμίως. Το 1ο 5μηνο του έτους, το Leaf πούλησε 10.389 «κομμάτια», γεγονός που μεταφράζεται σε μία αύξηση της τάξης του 36%.

Πηγή: autotriti.gr