Εκτός από νέα πλατφόρμα, το νέο Subaru Impreza αναμένεται το 2016 να έχει και συναρπαστική σχεδίαση, αντλώντας έμπνευση από το εντυπωσιακό πρωτότυπο WRX concept του 2013.

Ο αρχισχεδιαστής της Subaru, κος Mamoru Ishii, αποκάλυψε ορισμένες νέες πληροφορίες για την επόμενη γενιά του Impreza. Σε συνέντευξή του, ο κος Ishii δήλωσε πως το νέο ιαπωνικό μικρομεσαίο μοντέλο θα διαθέτει μια συναρπαστική εμφάνιση, με πολλά στοιχεία αυτής να είναι εμπνευσμένα από το WRX concept, ένα πρωτότυπο όχημα που έκανε ντεμπούτο στο New York Auto Show του 2013. Ο κος Ishii ξεκαθάρισε πως θα διατηρηθεί η εν γένει λογική του Impreza, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Σχεδιάζουμε να κατεβάσουμε τη γραμμή οροφής και να καταστήσουμε το πίσω μέρος περισσότερο πλατύ και έντονο».

Aλλη πληροφορία δεν υπήρξε για τη νέα γενιά του Subaru Impreza. Αυτό που γνωρίζουμε ήδη είναι πως το νέο μικρομεσαίο των Ιαπώνων θα κάνει ντεμπούτο το 2016, μαζί με τη νέα πλατφόρμα της εταιρείας, την Subaru Global Platform (SGP), πάνω στην οποία θα στηθούν οι επόμενες γενιές των μοντέλων της εταιρείας, από το Impreza έως το Outback.