Τα μπέργκερ θα πρέπει να ξεχάσει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1 ο πιλότος της Caterham, Μάρκους Έρικσον, τον οποίο οι μηχανικοί της ομάδας τον έβαλαν στη δίαιτα.

Δύσκολος αναμένεται να είναι ο επόμενος μήνας για τον Μάρκους Έρικσον, αφού μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1 θα πρέπει να ξεχάσει τα μπέργκερ… Οι μηχανικοί της Caterham τον έβαλαν στη δίαιτα ώστε να είναι έτοιμος για την αυλαία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο 23χρονος Σουηδός πιλότος, ο οποίος θα ακολουθεί ειδική διατροφή, «διαμαρτυρήθηκε» στη FIA, τονίζοντας πως θα μπορούσαν να είχαν αποφασίσει την αύξηση του βάρους των μονοθεσίων, ώστε όλοι οι πιλότοι να είχαν τις ίδιες ευκαιρίες.

«Δεν μου έχουν πει πόσα κιλά θα πρέπει να είμαι, αλλά θα πρέπει να είμαι όσο το δυνατόν λιγότερα, ώστε να είμαι σε θέση να τρέχω για δύο ώρες. Θα δουλέψουμε πολύ για να είμαι στο κατάλληλο επίπεδο. Μέσα στο κοκπιτ οι συνθήκες είναι δύσκολες, λόγω των δυνάμεων “G”, οπότε είναι αδύνατο να είμαι… σκελετός. Σίγουρα, δεν θα πρέπει να τρώω μπέργκερ για μεσημεριανό και βραδινό, αλλά κάτι θα πρέπει να τρώω», ήταν τα λόγια του ρούκι για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Είναι κρίμα που η FIA δεν μπορεί να πάρει μία απόφαση και να αυξήσει το βάρος των μονοθεσίων κατά δέκα κιλά. Δεν θα ήταν μεγάλο θέμα και όλοι θα είχαν τις ίδιες ευκαιρίες. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν μπορώ να κόψω το ένα πόδι. Τρία κιλά είναι ένα δέκατο στον γύρο και ο ομόσταβλός μου, είναι εφτά ή οχτώ κιλά πιο ελαφρύς από μένα».

Πηγή: sport-fm.gr