Η Ford θα παρουσιάσει στην Auto Expo της Ινδίας ένα νέο πρωτότυπο sedan μοντέλο, που ανήκει στα μικρά -δεν ξεπερνά τα 4 μ. μήκος- και έχει «υιοθετήσει» το σχεδιαστικό στιλ του concept Κa.

Ένα νέο μικρό τριών όγκων μοντέλο σε πρωτότυπη μορφή θα κάνει επίσημη πρεμιέρα από τη Ford σε λίγες μέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί στην Ινδία(7-11 Φεβρουαρίου). Ειδικότερα, το νέο Figo -όπως ονομάζεται- αποτελεί μια «εκτεταμένη σχεδιαστική σπουδή» που βασίζεται στο πρωτότυπο Ka, το οποίο είχε παρουσιαστεί λίγους μήνες νωρίτερα. Όπως μάλιστα επισημαίνουν άνθρωποι της εταιρείας, «καταναλώθηκαν εκατοντάδες ώρες για να κατορθώσουν οι μηχανικοί της Ford να διαμορφώσουν το αμάξωμα του concept Ka σε μια εκτεταμένη μορφή με σωστές γραμμές και χωρίς να εισχωρούν αεροδυναμικοί θόρυβοι στην καμπίνα».

Από την άλλη, για το εσωτερικό του δεν έχουν ακόμα «διαρρεύσει» εικόνες, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαθέτει πρακτικούς χώρους και άνετο πορτ-μπαγκάζ. Επιπλέον, οι πηγές τονίζουν ότι ανήκοντας στην B κατηγορία (μικρά) δεν θα ξεπερνά τα 4μ. σε μήκος, συνδυάζοντας έτσι την άνεση του sedan με τις compact διαστάσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα χαρακτηριστικό που θα φέρει το πρωτότυπο είναι και η «ελαστικότητα» που θα διαθέτουν οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, ώστε να παραμένουν άθραυστοι σε τυχόν μικρό-επαφή με κάποιο άλλο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Τέλος, σε επίπεδο κινητήρων, η Ford δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει κάτι, όμως θεωρείται αναμενόμενο να δούμε τον 1,5 λτ. turbodiesel απόδοσης 91 ίππων, καθώς και τον 1.000άρη EcoBoost των 100 και 125 ίππων. Όσον αφορά το μοντέλο παραγωγής, αυτό θα κάνει ντεμπούτο προς το τέλος της χρονιάς, ενώ το λανσάρισμά του αναμένεται να γίνει το 2015.

Πηγή: autotriti.gr