Νέες κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες μάς αποκαλύπτουν τη νέα γενιά του MINI και σε 5πορτη έκδοση, η οποία αναμένεται να φέρει τα ίδια μοτέρ -με το νέο MINI- και να λανσαριστεί τέλος του 2014.

Σε νέες, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες διακρίνεται το μπροστινό και πλαϊνό τμήμα του νέου 5θυρου MINI, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του αποκτά 2 επιπλέον πόρτες.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η 3θυρη έκδοση θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, η 5πορτη version αναμένεται να λανσαριστεί προς το τέλος του έτους ή το αργότερο αρχές του 2015 -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- χρονιά που θα… πάρει τους δρόμους και η κάμπριο εκδοχή.

Όσον αφορά το σχεδιασμό της 5θυρης έκδοσης, βλέπουμε πολλά όμοια στοιχεία με τη νέα γενιά του 3θυρου μοντέλου και τις αλλαγές να επικεντρώνονται κυρίως από τη μεσαία κολώνα και πίσω, όπου τοποθετήθηκαν οι δύο νέες πόρτες και το αμάξωμα έχει μεγαλώσει. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες μας, η άνεση αυξήθηκε, μιας και τα πόδια των πίσω επιβατών έχουν κατά 5 εκ. περισσότερο «αέρα» σε σχέση με την 3θυρη έκδοση, ενώ η δεύτερη σειρά των καθισμάτων θα μπορεί να φιλοξενήσει 3 ενήλικες. Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε άλλωστε ότι η νέα γενιά MINI πατά στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL, που προσφέρει μεγαλύτερη ακαμψία για ασφάλεια των επιβαινόντων και λιγότερο βάρος, προς όφελος της κατανάλωσης.

Τέλος ως προς τα μηχανικά μέρη, οι νέοι 3κύλινδροι 1.500άρηδες κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στο 5θυρο αμάξωμα, με την S έκδοση βέβαια –σε δεύτερη φάση- να «υποδέχεται» τον 2λιτρο turbo κινητήρα των 189 ίππων.

Πηγή: autotriti.gr