Στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ, η Mercedes παρουσίασε και πάλι μετά τη Φρανκφούρτη το νέο S-Class coupe concept, επιβεβαιώνοντας αυτή την φορά -δια στόματος του επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche- ότι το μοντέλο παραγωγής θα φτάσει στις αντιπροσωπείες μέσα στη χρονιά. Επίσης, αναφέρθηκε ότι οριστικά προτιμήθηκε το όνομα «S-Class coupe», αντί του «CL coupe».

Επιπλέον, ο Zetsche ανακοίνωσε ότι και η πιο οικονομική σε κατανάλωση S-Class όλων των εποχών, η S500 plug-in hybrid, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014, η οποία φέρει ένα turbo V6 3,0 λτ. μοτέρ βενζίνης 328 ίππων και 480 Nm ροπής.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 107 ίππων και 340 Nm ροπής.

Έτσι η εικονιζόμενη, υβριδική S500 ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,5 δλ., ενώ η τελική της είναι τα 250 χλμ/ώρα (με ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας) και το πιο σημαντικό η μέση κατανάλωση της βρίσκεται στα 3 λτ./100 χλμ. κι οι εκπομπές CO2 στα 69 γρ./χλμ.

Τέλος, ο Zetsche επεσήμανε ότι προς το τέλος της χρονιάς θα ντεμπουτάρει και η υβριδική έκδοση της νέας C-Class, η οποία σύμφωνα με τις φήμες θα έχει μέση κατανάλωση μόλις τα 3,9 λτ./100 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr