Μια πρώτη «γεύση» από το νέο μοντέλο της Ford, το νέο Ford Fiesta RS, με το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της επόμενης σεζόν, πήραν οι Χιρβόνεν και Λάτβαλα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Μίκο Χιρβόνεν πήρε το Fiesta RS και το δοκίμασε στη Γαλλία και Ισπανία, διανύοντας 1000 χιλιόμετρα. Από τις πρώτες δοκιμές οι οδηγοί της Ford είναι ικανοποιημένοι από το αυτοκίνητο, με το οποίο θα τρέξουν και στους 13 γύρους του επόμενου πρωταθλήματος.

«Ανυπομονούσα τόσο πολύ να οδηγήσω το Fiesta και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από αυτό. Είναι όπως ήλπιζα και είμαι ενθουσιασμένος από αυτά που μπορεί να καταφέρει. Η μεγαλύτερη διαφορά από το Focus είναι ο κινητήρας», τόνισε ο Χιρβόνεν.

Το ίδιο εντυπωσιασμένος είναι και ο Γιάρι λάτβαλα, ο οποίος δοκίμασε το αυτοκίνητο σε μια πολύ δύσκολη ειδική, με πολλές πέτρες:

«Μου ζήτησε η ομάδα να πιέσω όσο περισσότερο γίνεται για να δουν πως αντιδρά το αυτοκίνητο σε αυτές τις συνθήκες. Εντυπωσιάστηκα και χάρηκα από το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκα στο τιμόνι. Η ισορροπία ήταν πολύ καλή και ο κινητήρας καλύτερος από ότι περίμενα».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: Sport-fm