Μια φουτουριστική σχεδίαση της νέας Lambo Diamante σε πρωτότυπη μορφή είδε το φως της δημοσιότητας, η οποία θα παρουσιαστεί στο μέλλον και θα αποδίδει 965+ ίππους, ενώ θα έχει αυτονομία 900 χλμ!

Μετά τις εντυπωσιακές Egoista και Veneno είναι αρκετά δύσκολο να φανταστούμε το επόμενο ξεχωριστό ιταλικό supercar. Όμως ο γνωστός σχεδιαστής Thomas Granjard φρόντισε να «αποτυπώσει» τη μελλοντική Lamborghini Diamante concept.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Granjard, για το εν λόγω design έχει εμπνευστεί από μια σχεδιαστική γλώσσα επιθετικών γραμμών, που συνδυάζουν τη «δυναμικότητα ενός θυμωμένου ταύρου και την κοφτερή όψη ενός διαμαντιού».

Παράλληλα, το συγκεκριμένο concept έχει προβλεφθεί να τροφοδοτείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, που αποδίδουν συνολικά 800 ίππους και 1.600 Nm ροπής. Επίσης, θα διαθέτει σύστημα KERS, με το οποίο θα αποκτά επιπλέον ισχύ 165 ίππων, με αποτέλεσμα να παράγει συνδυαστικά 965 και πλέον «άλογα».

Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι ότι η Diamante θα εφοδιάζεται και με δύο micro-jet τουρμπίνες, που θα μπορούν να «συνεργαστούν» με ποικιλία καύσιμων, όπως diesel, βιοκαύσιμα ή CNG και θα λειτουργούν σε συνδυασμό με μια μπαταρία λιθίου 15 kWh.

Με συνδυαστική χρήση καυσίμων και ηλεκτρισμού, η Diamante θα είναι σε θέση να διανύσει 900 χλμ. συνολικά, ενώ, με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, θα έχει αυτονομία περίπου 150 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr