Ο τραυματισμός του στην αριστερή του κλείδα στις ελεύθερες δοκιμές του MotoGP Ιαπωνίας στέρησε από το Ντάνι Πεντρόσα την συμμετοχή του στους δύο τελευταίους αγώνες του MotoGP, στην Ιαπωνία και Μαλαισία.

Η επέμβαση όμως στην οποία υποβλήθηκε και η αποθεραπεία του στέφθηκαν με ανέλπιστη επιτυχία κι ο Ισπανός αναβάτης είναι έτοιμος να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα στο Phillip Island.

«Ηταν δύσκολη η απόφαση να μην ταξιδέψω στη Μαλαισία, αλλά μετά το πέρασμα μιας εβδομάδας ακόμα νομίζω ότι είναι η σωστή απόφαση [να αγωνιστή στη Μαλαισία, διότι η κατάστασή μου έχει βελτιωθεί πολύ. Συνεπώς, ανυπομονώ να πάω στην Αυστραλία και να διαπιστώσω πως αισθάνομαι με τη μοτοσικλέτα. Θα φτάσω στο Phillip Island την Τετάρτη για να έχω λίγο χρόνο να ξεπεράσω την πτήση και να ξεκουραστώ λίγο. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, διότι η πίστα του Phillip Island είναι πολύ απαιτητική και ο καιρός μπορεί να παίξει ρόλο.Το πρωτάθλημα κρίθηκε, αλλά για εμάς δεν έχει τελειώσει εντελώς. Στόχος μου είναι να διατηρήσω τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τη μοτοσικλέτα, ώστε να είμαστε σε καλή κατάσταση για τις δοκιμές του χειμώνα, όταν θα ξεκινήσει η δουλειά για την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο Πεντρόσα, προδιαγράφοντας τη δυναμική επιστροφή του.