Μετά από καθυστέρηση αρκετών ετών, η Volvo θα παρουσιάσει προς τα τέλη του 2014 τη δεύτερη γενιά του XC90.

Όπως μπορούμε να δούμε και στην πρώτη ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα, το νέο μοντέλο της Volvo αναμένεται να υιοθετήσει μια αρκετά δυναμική σχεδίαση, χωρίς να ξεφεύγει από τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας που έχουμε δει στα V40 και S60.

Όπως αναφέρουν στελέχη της σουηδικής εταιρείας, η νέα γενιά του μοντέλου θα λάβει όλα τα συστήματα ασφαλείας που έχει εφαρμόσει η Volvo και στα υπόλοιπα μοντέλα και παράλληλα στον τομέα των μηχανικών συνόλων θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία καυσίμου.

Έτσι, οι πρώτες πληροφορίες τονίζουν ότι η μείωση της κατανάλωσης θα ξεπερνά το 15% σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο και παράλληλα θα υπάρχουν στην γκάμα πετρελαιοκινητήρες με απόδοση που θα φτάνουν τα 230 άλογα και βενζινοκινητήρες με απόδοση τους 280 ίππους. Επίσης, δεν αποκλείεται η ύπαρξη μιας plug in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα του μοντέλου.

Πάνω σε νέα πλατφόρμα

Το νέο XC90 είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα βασιστεί πάνω στη νέα «αρθρωτή» πλατφόρμα της εταιρείας, με την ονομασία Scalable Platform Architecture (SPA), η οποία εξελίσσεται από κοινού με την Geely.

Πάνω στη συγκεκριμένη θα βασίζονται όλα τα νέα μοντέλα της σουηδικής φίρμας που θα κατασκευάζονται από το 2014 και μετά, τα οποία είναι πάνω από την κατηγορία του S60.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι, όσον αφορά στα μοντέλα μικρότερης κατηγορίας από το S60, η Volvo σε συνεργασία με τη Geely θα κατασκευάσουν μια νέα πλατφόρμα.

Πηγή: autotriti.gr