Με δηλώσεις του ο επικεφαλής της Caterham, Tony Fernandes επιβεβαίωσε τη συνεργασία της εταιρείας με τη Renault, ώστε να επεκταθεί η γκάμα των μοντέλων της βρετανικής εταιρείας, πέρα των ελαφρού τύπου αγωνιστικών οχημάτων, τα οποία κατασκευάζει τώρα.

Μάλιστα η εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στις ανατολικές αγορές, στις οποίες όμως πρωταγωνιστούν άλλου είδους οχήματα, κατά τα λεγόμενα του Fernandes.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, η Caterham θα χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες και πολλά άλλα σχεδιαστικά στοιχεία από τη Renault, προκειμένου να κατασκευάσει ένα αστικό crossover κι ένα αυτοκίνητο πόλης.

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί ποια μοντέλα της γαλλικής φίρμας θα «συνδράμουν» στη συνεργασία, όμως θεωρείται βέβαιο ότι τόσο το καινούργιο Captur που εικονίζεται παρακάτω, όσο και το επερχόμενο νέο Twingo θα αποτελέσουν την πιθανή βάση για τα μοντέλα της Caterham.

Περισσότερα στοιχεία, ως τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά σύντομα θα υπάρξουν νέες πληροφορίες, εν όψει και του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο.

Πηγή: autotriti.gr