Η Nissan, όπως έπραξε για τα περισσότερα μοντέλα της, έκανε και για το ηλεκτροκίνητο Leaf και το παρέδωσε στο τεχνικό τμήμα της Nismo για να «αναγεννηθεί».

Οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και τα μηχανικά μέρη προκειμένου να αποκτήσει καλύτερο κράτημα και πιο σπορ χαρακτήρα οδήγησης.

Έτσι λοιπόν το αεροδυναμικό κιτ περιλαμβάνει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, καινούργια και μεγαλύτερη αεροτομή. Επίσης, ο κατάλογος συνεχίζει με καλύμματα καθρεπτών από ανθρακόνημα και 18άρες ζάντες αλουμινίου.

Παράλληλα στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι χαρακτηριστικές κόκκινες ραφές σε επιμέρους σημεία, καθώς και το λογότυπο της Nismo από αλουμίνιο στο ταμπλό. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα νέα υλικά είναι από ανθρακόνημα, ή ενισχυμένο πλαστικό, για να μην προσθέσουν βάρος στο αμάξωμα.

Όσον αφορά στις μηχανικές παρεμβάσεις, το Leaf Nismo εξοπλίζεται με ένα πακέτο σπορ αναρτήσεων, που περιλαμβάνει νέα ελατήρια κι αμορτισέρ, τα οποία μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 30 χλστ. και το κυριότερο υπόσχονται μια σημαντικά βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και σταθερότητα.

Επιπλέον υπάρχει και μια εξελιγμένη μονάδα ελέγχου του οχήματος, η οποία βελτιώνει την επιτάχυνση και την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα. Το μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί, είναι αν έχει αυξηθεί η αυτονομία του οχήματος.

Τέλος, το Leaf Nismo είναι διαθέσιμο ήδη στην Ιαπωνία και το επιπλέον κόστος για το σύνολο των τροποποιήσεων ανέρχεται στα περίπου 5.000 ευρώ. Αργότερα, ίσως το δούμε να «ταξιδεύει» και δυτικότερα.

Πηγή: autotriti.gr