Η Ford Sollers, δηλαδή η ρωσική κοινοπραξία της Ford Motor Co, ετοιμάζεται να κατασκευάσει νέα οχήματα, εξ ολοκλήρου στη Ρωσία, αρχής γενομένης από το EcoSport, τα οποία θα πωλούνται στην τοπική αγορά. Γεγονός, που δείχνει τη σαφή στροφή της εταιρείας σε νέες αναδυόμενες αγορές.

Χαρακτηριστικά μάλιστα, ο επικεφαλής της Ford Ευρώπης δήλωσε, πως η ρωσική αγορά θα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και αντιπροσωπεύει μια σημαντική ευκαιρία για ανάπτυξη.

Η παραγωγή του Ford EcoSport θα ξεκινήσει σε ένα από τα δύο εργοστάσια της κοινοπραξίας στη ρωσική δημοκρατία του Ταταρστάν, κατά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Εξάλλου, η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της ολοένα αυξανόμενης ρωσικής ζήτησης για SUV. Το EcoSport επιπλέον, θα εγκαινιάσει για τη Ford μια νέα σειρά copmact SUV, ώστε να καλύψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, όπως δήλωσε ο Ted Cannis, επικεφαλής της Ford Sollers.

Ο Cannis μάλιστα τόνισε, ότι υπάρχουν λίγοι ανταγωνιστές, οι οποίοι κατασκευάζουν οχήματα στη Ρωσία, καθώς οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εισάγουν τα SUV τους, γεγονός που ανεβάζει την κοστολόγηση και μειώνει τα κέρδη.

Αντίθετα, η κατασκευή του EcoSport στη Ρωσία, θα επιτρέψει στη Ford, να προσφέρει το αυτοκίνητο αυτό, κατά τον Cannis, σε ανταγωνιστική τιμή.

Πηγή: autotriti.gr