H Honda ανακοίνωσε την έναρξη της κατασκευής του υβριδικού υπεραυτοκινήτου της, Honda NSX, στο νέο εργοστάσιο της Αμερικής και συγκεκριμένα στο Ohio.

Το νέο υπεραυτοκίνητο της Honda, που ακούει στο όνομα NSX είχε ξεκινήσει τις προπαραγγελίες πριν από περίπου ένα μήνα, με τους «φανατικούς οπαδούς» να πληρώνουν μια προκαταβολή ύψους 6.000 ευρώ, για να εξασφαλίσουν ένα από τα πρώτα NSX που θα περάσουν τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

Τελικά το supercar πήρε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του, που θα ξεκινήσει σε ένα νέο εργοστάσιο της Αμερικής, στο Ohio, όπου επενδύθηκαν για τις εγκαταστάσεις σχεδόν 54 εκατομμύρια ευρώ από την ιαπωνική φίρμα.

Παρά το γεγονός ότι το Honda NSX θα ξεκινήσει την κατασκευή του στο νέο αυτό εργοστάσιο και οι πωλήσεις να ξεκινούν το 2015, λίγα είναι τα στοιχεία που γνωρίζουμε για το μοντέλο παραγωγής. Το μόνο που έχει «διαρρεύσει» είναι ότι θα εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα V6, o οποίος θα βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινήτου τοποθετημένος, ενώ θα χρησιμοποιεί τη Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) τεχνολογία της Honda. Επίσης, θα βρίσκονται τοποθετημένοι τρεις ηλεκτροκινητήρες (2 στον μπροστινό άξονα και 1 στο βενζινοκινητήρα) με τη συνδυαστική τους απόδοση να υπολογίζεται περίπου στους 400 ίππους, επιτρέποντας στο υπεραυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση και να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 4 δλ.

Πηγή: Autotriti.gr