Για να συνεχίσει να οδηγεί το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Cupra υπέγραψε συνεργασία με τον Mattias Ekström ως το νέο πρεσβευτή της μάρκας. Ο Σουηδός οδηγός γίνεται μέλος της ομάδας προκειμένου να συμβάλλει στην εφαρμογή της ηλεκτρικής στρατηγικής αγώνων της Ισπανικής premium μάρκας. Επιπλέον, ο Ekström γίνεται ο επίσημος οδηγός του ηλεκτρικού αγωνιστικού CUPRA e-Racer.

Η Cupra είναι πρωτοπόρος στον αγωνιστικό κόσμο με το e-Racer, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού ενώ ο Ekström έχει ηγηθεί σε διαφορετικούς αγωνιστικούς θεσμούς όπως το πρωτάθλημα FIA World Rally Cross όπου δημιούργησε τη δική του ομάδα.

Από τώρα και στο εξής, η σύνδεση των δύο πλευρών στην πίστα θα δημιουργήσει το «μονοπάτι» για την καινοτομία των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Ο Ekström θα παρευρεθεί ως πρεσβευτής της μάρκας στο περίπτερο της μάρκας στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της IAA της Φρανκφούρτης.

Ο Mattias Ekström (Σουηδία, 1978) είναι πρωτοπόρος του FIA World Rallycross, δύο φορές πρωταθλητής DTM και τρεις φορές νικητής του Race of Champions. Έχει αγωνιστεί για περισσότερα από 25 χρόνια σε διάφορους αγώνες τουρισμού, ράλι και καρτ, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο πολυτάλαντους οδηγούς στον κόσμο.

Ενώ η Cupra έχει πλήρη επίγνωση ότι, το μέλλον των αγώνων θα περιλαμβάνει τη χρήση εναλλακτικών τρόπων παροχής ισχύος, οι μηχανικοί της μάρκας θα συνεργαστούν με τον Mattias Ekström στις δοκιμές του e-Racer και την ανάπτυξη ηλεκτρικών αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Πέρυσι, η μάρκα παρουσίασε το πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο, το e-Racer, με απόδοση 408 ίππων συνεχούς ισχύος και έως 680 ίππων στο peak. Μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα και επιτυγχάνει επιτάχυνση από 0 -100 χλμ. σε 3,2 δευτερόλεπτα και από 0 σε 200 χλμ. σε μόλις 8,2 δευτερόλεπτα.

Νίκος Τσάδαρης