H ΒΜW επεκτείνει τη γκάμα των μοντέλων «Χ», με την προσθήκη της νέας X4. Το εικονιζόμενο concept που θα παρουσιαστεί στη Σαγκάη τις επόμενες ημέρες, δεν θα διαφέρει πάρα πολύ από την τελική μορφή παραγωγής.

Σε επίπεδο σχεδίασης, το αυτοκίνητο υιοθετεί τις γραμμές της μεγαλύτερης Χ6, δηλαδή συνδυάζει χαρακτηριστικά από crossover και coupe.

H νέα Χ4 θα βασίζεται στο πάτωμα της μικρότερης X3 (μήκος 4.648 χλστ., πλάτος 1.915 χλστ. και μεταξόνιο 2.810 χλστ.) και θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου.

Aν και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη κάποια εικόνα για το εσωτερικό του νέου μοντέλου, οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι παρόμοιο με της Χ3.

Η παραγωγή της Χ4 που θα ξεκινήσει το 2014, θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα, στο οποίο οι Γερμανοί θα αυξήσουν πιθανότατα την παραγωγή από τις 300.000 στις 350.000 μονάδες σε ετήσια βάση.

Στο ίδιο εργοστάσιο, η BMW κατασκευάζει τις X3, X5 και X6 (η X1 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας στη Γερμανία, καθώς και στο εργοστάσιο της BMW στη Κίνα).

Πηγή: autotriti.gr