Οι ρώσικες αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας, premium εταιρείας, που θα έχει την αύρα της… Mercedes

Κάτι τέτοιο, με δεδομένη την ανάπτυξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Ρωσία αλλά και το όραμα που έχει, να ξαναγίνει μεγάλη -ο,τι και αν αυτό σημαίνει- δείχνει απόλυτα φυσιολογικό.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ορισμένοι κατασκευαστές, όπως η ZiL, που κατασκευάζουν ειδικά θωρακισμένα σεντάν για υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Ο στόχος όμως είναι η δημιουργία μίας εταιρείας, στα πρότυπα των Audi, BMW και Mercedes, η οποία θα στοχεύει σε ευρύτερο κοινό.

Ήδη ο υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου, Denis Manturov, έχει ζητήσει από τρεις κατασκευαστές, ZiL, Marussia και Nizhny, να καταθέσουν τις προτάσεις τους γύρω από το θέμα.

Ο στόχος της ρώσικης κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να αποφασίσουν ποιο σενάριο είναι το καταλληλότερο να προχωρήσει, με τις ευλογίες και τη στήριξη του κράτους.

Με την ανάπτυξη της ρώσικης οικονομίας, η αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αρκεί να αναφερθεί ότι το 2012 η BMW αύξησε τις πωλήσεις της κατά 33%, ενώ οι Mercedes και Audi γνώρισαν αυξήσεις 29% και 44% αντίστοιχα!

Σε πρώτη φάση λοιπόν, ο στόχος είναι η εγχώρια αγορά, ενώ κάθε άλλο παρά απίθανο είναι σε μερικά χρόνια να δούμε τους Ρώσους να παίζουν «μπάλα» στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Πηγή: autotriti.gr