H ΚΙΑ αποκάλυψε στην έκθεση του Chicago ένα νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο Cross GT, το οποίο σκιαγραφεί τα μελλοντικά σχέδια της κορεάτικης φίρμας.

Η ΚΙΑ κατασκεύασε το εντυπωσιακό πρωτότυπο Cross GT για να ρίξει λίγο φως στα μελλοντικά σχέδια της φίρμας που είναι ο συνδυασμός της «επιθετικής» σχεδίασης και του υπερυψωμένου αμαξώματος. Αυτά ακριβώς είναι και τα χαρακτηριστικά του Cross GT Concept με τις αρκετά μεγάλες διαστάσεις του, 4.897 χλστ Χ 2.009 χλστ.Χ 1.658 χλστ. για μήκος Χ πλάτος Χ ύψος και το μεταξόνιο στα 3098 χλστ.

Στο μινιμαλίστικο εσωτερικό του υπάρχει σε αφθονία η δερμάτινη επένδυση προσφέροντας στο πρωτότυπο μοντέλο άνεση και στυλ. Επίσης, στο εσωτερικό του φιλοξενούνται 4 ενήλικες στις 4 ξεχωριστές θέσεις. Όσον αφορά στο μηχανικό σύνολο εφοδιάζεται με έναν 3,8 λτ. V6 κινητήρα και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Ανάμεσα από τον βενζινοκινητήρα και τη μετάδοση έχει τοποθετηθεί και ένας ηλεκτροκινητήρας που επιτρέπει στο Cross GT Concept να κινείται για 32 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά. Συνολικά, η απόδοση του φτάνει περίπου τους 500 ίππους και τα 677 Nm ροπής.

Η κορεάτικη φίρμα δεν ανέφερε πότε θα πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή του, ωστόσο ο πρόεδρος της ΚΙΑ δήλωσε ότι «σήμερα μπορεί να είναι πρωτότυπο, αλλά μπορεί να αποτελέσει τα μελλοντικά σχέδιά μας».

Πηγή: autotriti.gr