Την επέκταση της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν πρόσφατα οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Λότους και της Τογιότα, χωρίς να μπουν σε περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο της «αναβαθμισμένης» συμφωνίας. Περισσότερα στοιχεία σχετικά αναμένεται να ανακοινωθούν στην προσεχή έκθεση του Παρισιού στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσαν από κοινού οι επικεφαλής των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών Dany Bahar και Akio Τoyoda σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην βρετανική πρεσβεία στο Τόκυο με «τιμώμενο πρόσωπο» μία Λότους Elise R, εξοπλισμένη με τον τελευταίο κινητήρα 2ZZ-GE VVTL-I που παρήγαγε η ιαπωνική φίρμα και που παρέχονται στην Λότους απο το 2003.

Όπως είπαν τα δύο κορυφαία στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών η συγκεκριμένηΛότους έχει συμβολικό χαρακτήρα και σηματοδοτεί το «τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας για την συνεργασία τους.

«Η παρουσίαση του τελευταίου κινητήρα 2ZZ στην Elise αποτελεί μια συμβολική κίνηση του συνεχούς σεβασμού και της βαθιάς μας εκτίμησης για τον εταίρο μας όχι μόνο για το παρελθόν αλλά και για το κοινό μας μέλλον» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της Λότους με μια σιβυλλική δήλωση που θα μπορούσε να διαλευκανθεί κάπως από την αντίστοιχη του Akio Τoyoda.