O CEO της Fiat, Sergio Marchionne, εξήγησε το λόγο για τον οποίο απέρριψε την πρόταση της VW, για την εξαγορά της Alfa Romeo και αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για το μέλλον της μιλανέζικης φίρμας.

Με το δικό του, αν μη τι άλλο ευθύ, τρόπο, ο Sergio Marchionne απάντησε στο καίριο δημοσιογραφικό ερώτημα για τους λόγους για τους οποίους απέρριψε την πρόταση της Volkswagen, για την εξαγορά της Alfa Romeo. «O λόγος είναι απλούστατος… Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι για πούλημα. Αν πάτε στον Ferdinand Piech (πρόεδρος του VW Group) και του προτείνετε να αγοράσετε την Audi, θα σας απαντήσει το ίδιο πράγμα, ότι δεν πωλείται. Δεν έχω, λοιπόν, καμία πρόθεση να πουλήσω την Alfa Romeo. Τέλος»!

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο CEO της Fiat, αποκάλυψε και κάποιες νέες λεπτομέρειες για τα μελλοντικά μοντέλα της Alfa Romeo. Η… καθυστερημένη Giulia, βρίσκεται ακόμα στα σκαριά και θα κατασκευαστεί στην Ιταλία, για μαζική παραγωγή, ενώ παρότι η κατασκευή ενός crossover με το έμβλημα της Alfa δεν επιβεβαιώνεται, ο Marchionne τονίζει ότι αν παρθεί τέτοια απόφαση, θα πρόκειται για ένα νέο μεγάλο πολυτελές SUV.

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας του Gruppo αποκάλυψε ότι στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να δούμε τη ναυαρχίδα της Alfa Romeo, ένα νέο, πισωκίνητο, σεντάν, να αναπτύσσεται από κοινού με τη Maserati, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, όσο και για την πολυτέλειά του.

Πηγή: Autotriti.gr