Η δυνατότερη έκδοση της νέας γενιάς του Forester που γνωρίζουμε, δεν είναι άλλη από αυτή των 2,5 λίτρων και 230 ίππων. Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα του αμερικανικού ειδικού τύπου, η Subaru είναι περισσότερο από πιθανό να παρουσιάσει μια ακόμη πιο γρήγορη έκδοση με τον κωδικό WRX!

Τα δημοσιεύματα θέλουν το Forester WRX, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Αυστραλίας που θα γίνει στο Σύδνευ τον Οκτώβριο, να φέρει σχεδόν ατόφιο το σύνολο κινητήρα/μετάδοσης από την αντίστοιχη έκδοση του Impreza WRX STI, ενώ αναμενόμενο είναι ότι η ανάρτηση θα χαμηλώσει το αμάξωμα του SUV.

Σημαντική βελτίωση αναμένεται και στο σύστημα πέδησης, ενώ η ιπποδύναμη υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά ελαφρά τους 300 ίππους, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στο βαρύτερο αμάξωμα του Forester. Να θυμίσουμε ότι και η προηγούμενη γενιά του Forester που παρήχθη από το 2003 έως το 2008, είχε μια περιορισμένη έκδοση με τον κωδικό STI η οποία παρουσιάστηκε το 2005, αφορούσε αποκλειστικά την ιαπωνική αγορά, και η ιπποδύναμη της έφτανε τους 320 ίππους!

Πηγή: autotriti.gr