Ο σουηδικός Οίκος σχεδίασης Gray Design AB ανακοίνωσε τη δημιουργία μια ξεχωριστής μάρκας αυτοκινήτων με την ονομασία Zeus Twelve.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτής δεν είναι άλλο από την πολυτέλεια με την κατασκευή τετράτροχων «διαμαντιών» που προορίζονται για πολύ λίγους.

Η νεοσύστατη Zeus Twelve παρουσίασε ήδη τρία built-to-order concept και τα οποία όπως φαίνεται θα παραχθούν σε μόλις 12 αντίτυπα έκαστο.

Τα 3 χειροποίητα οχήματα που θα κατασκευάζονται, είναι τα ακόλουθα:

Το Zeus Twelve Gold Rush: Με σχεδίαση που θυμίζει τη Chevrolet Camaro, το Gold Rush ντύνεται με γενναίες ποσότητες χρυσού και χρωμίου! Το όχημα θα κινεί ένα 6λιτρος V12 κινητήρας που αποδίδει 517 άλογα και έχει τελική 302 χλμ/ώρα.

Το Zeus Twelve Magnate συνδυάζει πολυτέλεια και ταχύτητα. Θα φορά έναν V8 6,75 λίτρων, απόδοσης 512 ίππων, ενώ η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 296 χλμ/ώρα.

Τέλος, το κορυφαίο μοντέλο θα είναι το Zeus Twelve Sigma. Διαθέτει ριζοσπαστική σχεδίαση, ενώ θα κατασκευάζεται αποκλειστικά από ανθρακόνημα, ενώ ελαφρά υλικά θα χρησιμοποιούνται και στο εσωτερικό του.

Ο θόλος που φτάνει μέχρι το πίσω μέρος του οχήματος θα μπορεί να αφαιρεθεί. Τέλος, όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, θα φορά τον 2λιτρο Caterham Duratec Straight 4 κινητήρα, που αποδίδει 339 ίππους κι έχει τελική ταχύτητα τα 290 χλμ/ώρα.