Ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, αυτό των αριθμών και των ρεκόρ, ακολουθεί πιστά τον θεσμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταχύτητας. Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου ρεκόρ αλλάζουν χέρια και σερί που κρατάνε χρόνια διακόπτονται.

67 – O Nicky Hayden με τη μη συμμετοχή του στο GP της Ινδιανάπολης σταμάτησε ένα σερί από 67 συνεχόμενες εκκινήσεις σε GP, ενώ θα απουσιάσει και από την εκκίνηση του Brno λόγω τραυματισμού. Η τελευταία φορά που ο Hayden έχασε αγώνα ήταν στην Τσεχία το 2008 λόγω τραυματισμού στα Los Angeles X Games που είχαν προηγηθεί.

54 – Ο τερματισμός του Jorge Lorenzo στη δεύτερη θέση στην Ινδιανάπολη ήταν η 54η φορά που ανέβηκε στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, ισοβαθμίζοντας το ρεκόρ του Randy Mamola.

50 – Στο GP της Τσεχίας, ο τοπικός οδηγός Jakub Kornfeil θα σημειώσει την 50ή του εκκίνηση σε Grand Prix.

40 – Η νίκη του Dani Pedrosa στην Ινδιανάπολη ήταν η 40η της καριέρας του, με όλες να έχουν σημειωθεί οδηγώντας Honda. Μόλις 3 οδηγοί στην ιστορία έχουν περισσότερες νίκες με μοτοσυκλέτες της Honda, ο Mick Doohan με 54, ο Jim Redman με 45 και ο Mike Hailwood με 41.

38 – Την ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών, σήμερα Σάββατο, συμπληρώνονται 38 χρόνια από την ημέρα που ο Phil Read κέρδισε τον συναθλητή τους στην ίδια ομάδα, Gianfranco Bonera για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, παίρνοντας τη νίκη στο GP της Τσεχοσλοβακίας το 1974. Ήταν η τελευταία φορά στην ιστορία που η MV Agusta βρέθηκε στα δύο πρώτα σκαλιά του βάθρου σε Grand Prix.

22 – Ο Dani Pedrosa σημείωσε την 22η pole position στην κατηγορία MotoGP παίρνοντας τον τίτλο του Ισπανού με τις περισσότερες pole στη μεγάλη κατηγορία. Μία λιγότερη έχει ο Jorge Lorenzo.

15 – Στην Ινδιανάπολη, Ισπανοί οδηγοί κέρδισαν και τις τρεις κατηγορίες του Grand Prix. Ήταν η 15η φορά που συμβαίνει αυτό και η Ισπανία είναι πλέον η χώρα που έχει πετύχει την ‘απόλυτη κυριαρχία’ τις περισσότερες φορές. Πήρε το σχετικό ρεκόρ από την Ιταλία που έχει καταγράψει κάτι αντίστοιχο σε 14 αγώνες.

13.492 δευτερόλεπτα – Ο Yonny Hernandez τερμάτισε 9ος στην Ινδιανάπολη και έγινε ο οδηγός CRT που έχει τερματίσει στην υψηλότερη θέση. Ο Hernandez στην 11η συμμετοχή του στην κατηγορία του MotoGP, τερμάτισε τον αγώνα των 28 γύρων ‘μόλις’ 13,492 δευτερόλεπτα πίσω από την εργοστασιακή Ducati του Valentino Rossi.

2 – Στον αγώνα της Moto3 στην Ινδιανάπολη δύο Γερμανοί τερμάτισαν στο βάθρο της Moto3. Ήταν ο Sandro Cortese στη δεύτερη θέση και ο Jonas Folger στην τρίτη. Ήταν η πρώτη φορά που δύο Γερμανοί βρέθηκαν στο βάθρο της μικρής κατηγορίας, από το Γαλλικό GP του 1995 στο Le Mans όταν ο Dirk Raudies και ο Peter Ottl τερμάτισαν αντίστοιχα 2ος και 3ος.

1.624 δευτερόλεπτα – Ο Randy de Puniet ήταν 10ος στις κατατακτήριες για το MotoGP της Ινδιανάπολης με χρόνο κατά 1,624 δευτερόλεπτα πιο αργό από του Dani Pedrosa που είχε την pole position. Ήταν η μικρότερη διαφορά που έχει πετύχει μοτοσυκλέτα CRT σε κατατακτήριες δοκιμές, ενώ ο χρόνος του φέτος ήταν κατά 0,378 ταχύτερος από εκείνον που είχε σημειώσει ο ίδιος με την δορυφορική Ducati κατά τον περσινό αγώνα.