Μπορεί ο Rossi να βλέπει το βάθρο με το κιάλι πια, όμως εξακολουθεί να είναι πρώτο όνομα σε δημοτικότητα. Κάθε ένα από τα σενάρια που υφαίνονται γύρω του δείχνει πιθανό κι έτσι η παραγωγή τους έχει γίνει εντυπωσιακή.

Ως τώρα είχαμε σειρά «ειδήσεων» που ξεκίνησαν με μια ιδιωτική ομάδα της Yamaha με χορηγό την Coca Cola. Μετά ήταν μια εργοστασιακή ομάδα της Yamaha με το Rossi και χορηγό τη Marlboro, ενώ προχτές λάδι στη φωτιά έριξε ο Shuhei Nakamoto, αφεντικό του HRC που υποδέχτηκε το Rossi σε δορυφορική ομάδα αλλά με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα –όπως ο Simoncelli πέρσι. Όλα αυτά με τον ίδιο τον πρωταγωνιστή να έχει ήδη δεχτεί πιέσεις άνωθεν – τον επικεφαλής της Audi – για παραμονή του στη Ducati.

Το τελευταίο επεισόδιο του «φωσκολικού» σήριαλ θέλει τον Ben Spies να τα μαζεύει από την εργοστασιακή ομάδα Yamaha, κάνοντας χώρο για το Rossi. Η επίσημη ανακοίνωση, λένε τα λαγωνικά, θα γίνει στη Laguna Seca, πράγμα που έχει κάποια βάση αλλά και μια αλλόκοτη παράμετρο.

Εκεί αναμενόταν η ανακοίνωση του διαζυγίου με τη Ducati, οπότε λογικό είναι να υπήρχε ενημέρωση και για τη συνέχεια. Όμως πρόκειται για τον εντός έδρας αγώνα του Αμερικανού και δεν συνάδει με το τακτ της Yamaha των MotoGP και του Lin Jarvis τέτοιο άδειασμα εντός έδρας στον οδηγό, τη Yamaha ΗΠΑ, τους αμερικανούς θεατές και την αμερικάνικη ομοσπονδία.

Όπως κι αν έχει, μαζί με το Rossi, ακούγεται, έρχεται και μια θηριώδης χορηγία από την Monster Energy ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά διότι η Monster Energy θέλει να κάνει σημαία της τον Rossi, που ναι μεν αγωνιστικά έχει πάρει την κατηφόρα, διατηρεί όμως τη μηντιακή γοητεία του.

Η Monster θέλει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά ενεργειακών ροφημάτων της Ευρώπης, χτυπώντας μέσα στο σπίτι της τη μεγάλη ανταγωνίστριά της, τη Red Bull. Από την άλλη, η Yamaha παραμένει για 2η χρονιά δίχως χορηγό τίτλου και η προσέλευση του χρυσού ντουέτου Rossi-Monster θα δώσει μεγάλη χαρά στο οικονομικό επιτελείο της ομάδας MotoGP.

Η αναμονή για την κατάληξη του mega-deal είναι η αιτία που καθυστερεί να απαντήσει στον εκνευρισμένο Andrea Dovizioso και στον άτυχο (καθώς έχει εμπλακεί σε ένα πολύ μεγαλύτερο παιχνίδι από αυτό που μπορεί να διαχειριστεί) Ben Spies. Ήδη, λένε οι φήμες, ο Cal Crutchlow βρίσκεται εκτός σχεδίων της Yamaha, αναγκάζοντάς τον να προσεγγίσει την Ducati, αν και του έχει προταθεί συμβόλαιο με την Tech3.

Όλα και όλοι λοιπόν περιμένουν την απόφαση του Rossi, ο οποίος παρά τη θετική συνάντηση με τον επικεφαλής της Audi, απογοητεύτηκε από το νέο κινητήρα της GP12 και καθυστερεί να δεσμευτεί ότι θα μείνει στο ιταλικό εργοστάσιο.

Ένα τέτοιο σερί σεναρίων ενδέχεται πάντα να καταλήξει και σε μια μεγάλη έκπληξη, κάτι απίθανο για τα σημερινά δεδομένα, όπως ο συνδυασμός του Rossi με την είσοδο της BMW στο MotoGP (δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο) ή την επιστροφή της Suzuki (αυτό είναι όντως επιστημονική φαντασία).

Προς το παρόν δείτε το βίντεο από προηγούμενη συνεργασία του Rossi με την Monster που δίνει και μια λαβή για την δημιουργία τέτοιων σεναρίων.