Η Öhlins Racing ανακοίνωσε τη δημιουργία του «Performance», ενός νέου, δωρεάν, online περιοδικού που προσφέρει στους συνδρομητές του την ευκαιρία να μπουν στα παρασκήνια ενός αγώνα MotoGP.

Το «Performance», βγήκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου, μέσω του ohlinsnews.com, στοχεύοντας στο παγκόσμιο κοινό της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου.

Με στοιχεία αγώνων από το σουηδικό εργοστάσιο, σε δύο και τέσσερις αγωνιστικούς τροχούς – μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο -, επεκτείνεται και σε custom κατασκευές αλλά και ενδιαφέρουσες ιντερνετικές ιστορίες.

Οι συνδρομητές του περιοδικού ποιότητας θα μπουν στην κλήρωση για ζήσουν από κοντά έναν αγώνα MotoGP (το 2012 ή 2013, ανάλογα με την ημερομηνία) με όλα τα έξοδα πληρωμένα και με σκοπό η φιλοξενία αυτή να τους φέρει κοντά με τους τεχνικούς της διάσημης Öhlins, εν ώρα δράσης, στις πιο εξωτικές μοτοσυκλέτες του κόσμου.

Το βρετανικό γραφείο δημοσίων σχέσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού Holeshot, εδώ και ένα χρόνο εργάζεται εντατικά σε συνεργασία με αρθρογράφους από όλο τον κόσμο, δίνοντας μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Η φοβερή νέα Lamborghini Adventador, ένας αγώνας των 100 μιλίων την ώρα με snowmobile στην Αλάσκα, η ιστορία του βρετανικού πρωταθλήματος Superbike, μια Harley-Davidson αξίας 110.000 ευρώ, η νίκη στο Le Mans και η κληρονομιά αγώνων της εταιρείας με την Prodrive είναι μερικά από αυτά.

Με προσωπικό που εδρεύει στη Σουηδία και στις αγωνιστικές πίστες ανά τον κόσμο, αποφασίστηκε επίσης να συμπεριλάβουν και ανθρώπινα πορτρέτα. Έτσι, η πρώτη έκδοση επικεντρώνεται στον Thorleif Hansen, ένα βετεράνο της εταιρίας που παραλίγο να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross στην κατηγορία των 250 MX και στα 63 του εξακολουθεί να τεστάρει μοτοσυκλέτες motocross, μέχρι και σήμερα.

Ο Communication Manager της εταιρίας, Ola Lennström εξηγεί το σκεπτικό πίσω από το περιοδικό: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε το Performance, όλοι σκέφτονται την εταιρία μέσα από την επιτυχία της στους αγώνες, αλλά υπάρχει τόσο πολύ υλικό γύρω από όλα αυτά, τόσο μεγάλη “ιστορία” πίσω από το όνομα της Öhlins».

«Έχουμε στη διάθεσή μας προϊόντα πολύ υψηλών προδιαγραφών και περισσότερους από 100 τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου, αλλά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι η έμπνευση πίσω από αυτά. Οι άνθρωποι που τα κατασκεύασαν και κυρίως κάτω από ποιες συνθήκες: στην πίστα, στο δρόμο, στο χώμα και το χιόνι».

«Στόχος μας είναι επίσης να παρουσιάσουμε οχήματα και κατασκευές αναγνωστών, ιδιαίτερες μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα σε μελλοντικές εκδόσεις. Το μεγάλο βραβείο προς τους αναγνώστες μας για αυτό το πρώτο περιοδικό είναι ένα μοναδικό ταξίδι σε αγώνα MotoGP για να τον ζήσει κανείς από κοντά, του δουλειά των τεχνικών της εταιρίας μας σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον».

«Ίσως το πιο δύσκολο από όλα ήταν να αποφασίσουμε το περιεχόμενο της πρώτης έκδοσης, αφού όταν αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε τόσες πολλές ιστορίες να μοιραστούμε…»