O Valentino Rossi είναι ο μόνος οδηγός του MotoGP που βρίσκεται στο top 100 της λίστας του Forbes με τους πιο καλοπληρωμένους αθλητές του κόσμου.

Τρεις οδηγοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού συγκαταλέγονται στους πρώτους 20 Αθλητές με τα υψηλότερα εισοδήματα, μεταξύ των οποίων και ο Valentino Rossi.

Συγκεκριμένα, ο Rossi είναι 20ος στην κατάταξη αυτή, μαζί με τον θρύλο της F1, Michael Schumacher. O οδηγός της Ferrari στη F1, Fernando Alonso είναι ο πιο καλοπληρωμένος εκπρόσωπος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην 19η θέση.

Ο Ισπανός φέρεται να έχει εισπράξει 32 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους μήνες, μεταξύ Ιουνίου 2011 και Ιουνίου 2012. Τα 29 εκατομμύρια είναι αμοιβές και τρία ακόμη προέρχονται από διαφημίσεις.

Ο Rossi και ο οδηγός της Mercedes, Michael Schumacher αποκόμισαν από 30 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με τον Forbes το συμβόλαιο του Rossi με την Ducati του αποδίδει 17 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Επίσης ισχυρίζεται ότι ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παρά τις δυσκολίες που συναντά στους αγωνιστικούς στίβους αφότου έφυγε από τη Yamaha το 2010, έχει εισπράξει μόνο φέτος άλλα 13 εκατομμύρια από διαφημίσεις.

Ο Rossi έχει ανέβει όλες κι όλες δύο φορές στο βάθρο των νικητών από τότε που πήγε στην Ducati, ενώ ο Schumacher δεν έχει βάθρο από την επιστροφή του στην F1 το 2010.

Δείτε στο video ένα αφιέρωμα στους δύο μεγαλύτερους όλων των εποχών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Την εξήγηση του γιατί είναι σήμερα από τους πιο ακριβοπληρωμένους, παρότι δεν είναι οι πιο αποτελεσματικοί πλέον. http://www.youtube.com/watch?v=Hf4sz5G-ss4

Ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός του πρωταθλήματος NASCAR των ΗΠΑ, ο Dale Earnhardt Jr, είναι 23ος στην κατάταξη με 28,2 εκατομμύρια. Ακολουθεί ο οδηγός της McLaren στη F1, Αμερικανός Lewis Hamilton, στην 24η θέση με 28 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά τον Hamilton, δεν υπάρχει άλλος οδηγός της F1 ή του MotoGP στους στη λίστα των πρώτων 100, που “προϋποθέτει” ελάχιστο εισόδημα για την ένταξη στη λίστα τα 16,6 εκατομμύρια.

Ο μποξέρ Floyd Mayweather είναι πρώτος στην λίστα του 2012, έχοντας εισπράξει 85 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ένας ακόμη μποξέρ, ο Manny Pacquiao με 62.

Αν εξαιρέσει κανείς τους δύο πρώτους, κανείς άλλος από την πρώτη δεκάδα δεν συμμετέχει σε άθλημα όπου η σωματική του ακεραιότητα τίθεται σε κίνδυνο.

Ιδού η λίστα του Forbes με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο, της παγκόσμιας κρίσης και ύφεσης…

1. Floyd Mayweather (Box) $85m
2. Manny Pacquiao (Box) $62m
3. Tiger Woods (Golf) $59.4m
4. LeBron James (NBA) $53m
5. Roger Federer (Tennis) $52.7m
6. Kobe Bryant (NBA) $52.3m
7. Phil Mickelson (Golf) $47.8m
8. David Beckham (Ποδόσφαιρο) $46m
9. Cristiano Ronaldo (Ποδόσφαιρο) $42.5m
10. Peyton Manning (NFL-Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο) $42.4m

Δείτε στο video ένα αφιέρωμα στους δύο μεγαλύτερους όλων των εποχών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τον Valentino Rossi και τον Michael Schumacher. http://www.youtube.com/watch?v=Hf4sz5G-ss4