Ο 21χρονος βρετανός Jonny Walker επιβλήθηκε στο ακραία σκληρό Erzberg Rodeo Red Bull Hare Scramble, οδηγώντας ένα δίχρονο KTM 300 EXC. Μεγάλη η επιτυχία για τον Walker που βαδίζει στα βήματα μεγάλων αναβατών με πολλαπλές επιτυχίες στο «Νταμάρι».

Η φετινή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Walker στο «μυθικό» αγώνα που διεξάγεται στο εντυπωσιακό λατομείο Eisenerz της Αυστρίας. Βέβαια απουσίαζε ο πενταπλός νικητής Taddy Blazusiak, που συμμετέχει πλέον στο πρωτάθλημα AMA Endurocross των ΗΠΑ, αλλά και ο άτυχος David Knight, που τέθηκε «εκτός» από μια πτώση στα προκαταρκτικά της Παρασκευής, χωρίς ευτυχώς άσχημες συνέπειες.

Ο Walker επέβαλε έναν εντυπωσιακό ρυθμό από την αρχή του αγώνα, δημιουργώντας σύντομα διαφορά ενάμισι λεπτού, διαφορά που εκτινάχθηκε στα 4 λεπτά, μετά τη φοβερά δύσκολη βραχώδη ειδική με την ονομασία «Η Ταβέρνα του Καρλ».

Σε εκείνο το σημείο ο Jonny ενημερώθηκε για την ακύρωση των δύο σημαντικότερων ανταγωνιστών του, των Graham Jarvis και Andreas Lettenbichler, οι οποίοι σε ένα γρήγορο τμήμα της διαδρομής βγήκαν εκτός πορείας.

Συνετά σκεπτόμενος συνέχισε από κει και πέρα διαχειριζόμενος την προπορεία του, που είχε ανέβει πλέον στα 14 λεπτά από το δεύτερο, το γνωστό σκωτσέζο πρωταθλητή του Trial, Dougie Lampkin.

Παρά τη συντηρητική οδήγηση του Walker, η διαφορά αυτή αυξήθηκε στα 29 λεπτά λίγο πριν τον τερματισμό. Πάντως και ο αγώνας διεκόπη μισή ώρα πριν τον καθορισμένο χρόνο, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, δηλαδή της βροχής, της πυκνής ομίχλης και της χαμηλής νέφωσης που δημιούργησαν θέμα ασφαλείας.

Από τους μόλις επτά αναβάτες που τερμάτισαν επίσημα, οι έξι οδηγούσαν ΚΤΜ.

Δήλωσε ο νικητής: «Όταν άκουσα ότι Jarvis αποκλείστηκε, προσπάθησα να μην ρισκάρω πλέον. Στην ειδική “Ταβέρνα του Carl” χτύπησα λίγο την πλάτη μου γιατί πήγαινα πολύ γρήγορα και έφυγα κάποια στιγμή πάνω από το τιμόνι. Είναι φανταστικό να παίρνω τη νίκη μόλις στη δεύτερή μου επίσκεψη στο Erzberg!»

Η άποψη του Alex Doringer (KTM Team Manager): «Η νίκη από έναν τόσο ωραίο τύπο όπως ο Jonny μάς έδωσε μεγάλη χαρά. Γνωρίζαμε βέβαια ότι είχαμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, και γι’ αυτό επικεντρωθήκαμε σε αυτόν. Δεν ξέραμε πόσο ακριβώς βελτιώθηκε, και η έκπληξή μας ήταν μεγάλη! Κι έτσι έχουμε έναν ακόμα μεγάλο νικητή, μετά τον πενταπλό Taddy».

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο και πάρτε μια γεύση από τον εξαιρετικά σκληρό αγώνα που πλέον έχει γίνει θεσμός και μια σύγχρονη πρόκληση για οδηγούς και μοτοσυκλέτες…

Αποτελέσματα του Erzberg Rodeo Red Bull Hare Scramble 2012

1. Jonny Walker (GB) KTM 1h42′
2. Dougie Lampkin (GB) Gas Gas 2h11′
3. Ben Hemingway (GB) KTM 2h18′
4. Paul Bolton (GB) KTM 2h30′
5. Taichi Tanaka (Jap) KTM 3h00′
6. Lars Enockl (A) KTM 3h06′
7. Dan Hemingway (GB) KTM 3h17′