«Σε καναδυό χρόνια, ποιος ξέρει, μπορεί και να παντρευτούμε». Παραμονές του 2ου ισπανικού Grand Prix της χρονιάς στην Καταλωνία, και παρά την αφόρητη πίεση που νιώθουν οι δύο αναβάτες από τον τοπικό Τύπο και τον κόσμο, ο Jorge Lorenzo είχε τη διάθεση για χιούμορ με αφορμή την ραγδαία βελτίωση των σχέσεών με τον έτερο Ισπανό «alien», τον Dani Pedrosa.

Σκληροί αντίπαλοι από την εποχή που έτρεχαν σε GP125 και GP250, άρχισαν να αναθεωρούν τη στάση τους όταν στο βάθρο των MotoGP το 2008, εξαναγκάστηκαν από τον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος να δώσουν δημόσια τα χέρια.

Από τότε οι δυο τους άρχισαν να επιδεικνύουν περισσότερο σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, τόσο μέσα όσο και έξω από τις πίστες. Παρόλα αυτά φροντίζουν να συντηρούν διαρκώς την μεγαλύτερη κόντρα της σύγχρονης ιστορίας του MotoGP.

Όταν λοιπόν κατά την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα Καταλωνίας ρωτήθηκε ο Lorenzo για αυτήν την αλλαγή στάσης, δεν δίστασε να αστειευθεί: «το 2003 ήμασταν σαν εχθροί, το 2005 πιο εχθροί, το 2008 ακόμα πιο εχθροί. Τώρα όμως μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε (εννοεί το συμβάν στον τερματισμό του Κατάρ) και σε δυο τρία χρόνια μπορεί και να παντρευτούμε».

Όταν σταμάτησε να γελάει, ο Pedrosa -που καθόταν δίπλα στον Lorenzo- πρόσθεσε: «Νομίζω πως φταίει το ότι ήμασταν παιδιά παθιασμένα μόνον με τη νίκη. Αυτό ισχύει και σήμερα, μόνον που τώρα μπορούμε να δούμε και άλλα πράγματα. Ωριμάσαμε και μάλλον σε αυτό οφείλεται η διαφορά».

«Πάντως δεν ήταν κάτι υποχρεωτικό για εμάς», διευκρίνησε ο Lorenzo. «Πράγμα που σημαίνει ότι το θέλαμε. Στο μέλλον δεν ξέρεις ποτέ, αλλά σίγουρα τώρα έχουμε πολύ καλύτερη σχέση. Και είναι ωραίο, αλλά βέβαια πάντα θα είμαστε ανταγωνιστές όπως και πριν».

Περίεργο δεν είναι που τόση αγάπη βγαίνει τώρα στην επιφάνεια, όταν οι φήμες διαρκώς εντείνονται για επικείμενη γενναία προσπάθεια της Honda να αρπάξει τον Lorenzo από την Yamaha για να κλείσει την τρύπα που αφήνει ο Stoner;

Οι Lorenzo και Pedrosa που βρίσκονται στην 1η και 3η θέση της βαθμολογίας σήμερα, έχουν κερδίσει και οι δυο στο Καταλανικό GP.

O Pedrosa έχασε τον περσινό αγώνα λόγω τραυματισμού και έχει να κερδίσει εκεί από το 2008. Ωστόσο έχει νίκες εκεί και στις 3 κατηγορίες, όπως και ο Lorenzo.

Ο Lorenzo μένει μάλιστα στην Βαρκελώνη, ενώ ο Pedrosa κατάγεται από την Sabadell, μια βιομηχανική κωμόπολη στα νότια της πίστας Montmelό. Ο μεταξύ τους αγώνας φέτος θα είναι αμφίρροπος άρα και εξαιρετικά ενδιαφέρων.