Η Fixi Crescent Suzuki ανακοίνωσε ότι ο John Hopkins δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbike, στο Donington της Αγγλίας.

Ο Hopkins υπέστη κάταγμα στο δεξιό άκρο πόδι και σοβαρές θλάσεις μυών στον αριστερό γοφό, πέφτοντας από highside στο Α’ Σκέλος της Monza, όταν πάτησε σε ένα υγρό τμήμα τής Parabolica. Στο ίδιο σημείο ακριβώς έπεσαν και οι Mark Aitchinson, Marco Melandri και Sergio Gadea.

Σύμφωνα με την αρχική διάγνωση ο Hopkins θα συμμετείχε στον αγώνα του Donington. Ωστόσο επαναληπτικές ακτινοσκοπήσεις έδειξαν ότι η βλάβη σε κόκαλο και μύες είναι βαρύτερη από ό,τι αρχικά νόμισαν οι γιατροί. Έτσι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη μη συμμετοχή. Ελπίζεται τώρα ότι ο JH θα μπορέσει να επιστρέψει στον αγώνα των ΗΠΑ, στις 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με tweet του ίδιου, σήμερα, Παρασκευή 11 Μαΐου, θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική τομογραφία. Είναι ήδη ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός του Hopkins φέτος. Λόγω κατάγματος σε δάχτυλο, έχασε τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Phillip Island.

Τότε τον είχε αντικαταστήσει ο Joshua Brooks, ο οποίος τώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βρετανικού πρωταθλήματος Superbike (BSB).

O άτυχος Αγγλοαμερικανός τα τελευταία χρόνια είδε την καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα από συνεχόμενους τραυματισμούς.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε από την ομάδα ο αντικαταστάτης του για τον αγώνα του Donington. Θα είναι ο νεαρός φέρελπις βρετανός Peter Hickman. Ο Hickman γνωρίζει καλά την πίστα αφού έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες εκεί για το βρετανικό πρωτάθλημα Superbike.

Ο 24χρονος από το Louth του Lincolnshire θα έχει την πρώτη του επαφή με τη Suzuki GSX-R 1000 στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του αγώνα. Μετά τις δύο κατατακτήριες δοκιμές θα αναζητήσει μια θέση στη Superpole ώστε από εκεί να διεκδικήσει μια καλή θέση στην εκκίνηση.

Ο βρετανικός γύρος του WSBK έχει τρομερό συναγωνισμό καθώς το βρετανικό πρωτάθλημα αποτελεί το σημαντικότερο φυτώριο για οδηγούς -που μεταπηδούν αργότερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WSBK.

Έτσι οι περισσότεροι οδηγοί – όπως άλλωστε και ο Leon Camier, συναθλητής του Hickman στην ομάδα Cresent Fixi Suzuki – έχουν καλή γνώση της πίστας κάτι που ευνοεί το θέαμα, δημιουργεί όμως και εκπλήξεις.