Τον αποκαλούν τον «ταχύτερο άνθρωπο στον πλανήτη» και όχι άδικα. Ο James Bubba Stewart επιστρέφει δυναμικά και δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο του ΑΜΑ Motocross.

Θα συμμετέχει με τη νέα του ομάδα στα πρωταθλήματα AMA Pro Motocross και Supercross με μία Yoshimura Suzuki RM-Z450. Με ελάχιστο χρόνο προσαρμογής, ο πρώτος αφροαμερικανός πρωταθλητής της Ιστορίας, «πιάνει δουλειά» την ερχόμενη εβδομάδα, στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος ΑΜΑ Pro Motocross του 2012 που θα γίνει στο Sacramento της California την επόμενη Κυριακή, 19 Μαΐου.

Ο 26χρονος σήμερα έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα AMA μεταξύ των οποίων δύο τίτλους AMA Supercross και μια «τέλεια χρονιά» (perfect season, μόνο νίκες σημαίνει αυτό) στο πρωτάθλημα AMA Pro Motocross.

Έχει κερδίσει επίσης ένα τίτλο παγκοσμίου πρωταθλήματος Supercross καθώς επίσης και δύο τίτλους στο Motocross των Εθνών.

Ο Stewart δήλωσε για τη μεταγραφή: «Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Η ομάδα είναι εξαιρετική, κάναμε μια προπόνηση μαζί και είμαι ενθουσιασμένος. Η μοτοσυκλέτα είναι κορυφαία και από την πρώτη στιγμή που την οδήγησα κατάλαβα ότι θα με βοηθήσει να αναδείξω τις δυνατότητές μου».

«Θέλουμε όλοι να μπει γρήγορα το νερό στο αυλάκι και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε τα επόμενα δύο χρόνια. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους στην Yoshimura και την Suzuki Αμερικής που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία».

«Ο James αποτελεί σημαντική ενίσχυση της ομάδας» δήλωσε ο πρόεδρος της Yoshimura Racing, Don Sakakura και συμπλήρωσε. «Είναι απίστευτος οδηγός, ένας ταλαντούχος αθλητής και αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που θα είναι μαζί μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία, τη δική του και της ομάδας».

Ο Stewart θα ενταχθεί στην ίδια ομάδα με τον 28χρονο αυστραλό, Brett Metcalfe και αναμένεται να συνθέσουν ένα ισχυρό δίδυμο για την εξαιρετικά δύσκολη διεκδίκηση ενός τίτλου ΑΜΑ. Η διάρκεια του συμβολαίου είναι για 2 χρόνια, όμως η πρόσφατη ιστορία δεν επιτρέπει να θεωρηθεί βέβαιη αυτή η διάρκεια.

Πριν επτά μήνες η ομάδα Joe Gibbs Racing ανακοίνωνε ότι ο James Stewart υπέγραψε το συμβόλαιο για δύο χρόνια, όμως το συμβόλαιο αυτό έσπασε, κοινή συναινέσει την προηγούμενη εβδομάδα. Η χρονιά δεν είχε πάει και πολύ καλά, καθώς ο Stewart έχασε 7 αγώνες λόγω τραυματισμού.

Ο Stewart έχει δηλώσει πάντως ότι θα συμμετέχει σε αγώνες Μotocross και Supercross για 3 χρόνια ακόμη και μετά θα στραφεί σε αγώνες με 4 τροχούς (NASCAR).

Μέχρι τότε θέλει να έχει σπάσει το ρεκόρ του Jeremy McGrath που έχει 72 νίκες σε αγώνες Supercross στην καριέρα του. Ο Bubba Stewart έχει μέχρι στιγμής 44 νίκες.