Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες της Husqvarna Nuda 900R με «πολεμική» ενδυμασία. Τραβήχτηκαν κατά τον 3ωρο αγώνα Bol d’Argent, ένα event που διεξάγεται υποστηρικτικά προς τον φημισμένο 24ωρο αγώνα αντοχής Bol d’Or στην Γαλλία.

Παρότι δεν είναι φτιαγμένη για τέτοιους είδους επισκέψεις στην πίστα, το νέο μοντέλο της γερμανικής Husqvarna δεν τα κατάφερε άσχημα: τερμάτισε 9η στην Γενική Κατάταξη.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι τη μοτοσυκλέτα οδήγησε μια ομάδα Γάλλων μοτοδημοσιογράφων . Και όσοι είναι λίγο πιο κοντά στα πράγματα του Τύπου, γνωρίζουν ότι οι δημοσιογράφοι είναι λίγο-πολύ μια τρελούτσικη, απρόβλεπτη και ψιλοεπικίνδυνη φάρα, όταν καβαλάει τέτοιες μοτοσυκλέτες και μάλιστα σε πίστα.

Η Nuda 900R είναι η πρώτη αληθινά σπορ δρόμου της πρώην σουηδικής και νυν ιταλικής υπό γερμανική ιδιοκτησία (ανήκει στην BMW) εταιρείας. Οι ιταλογερμανοί ελπίζουν ότι με προκλητικά μοντέλα σαν τις Nuda, Strada, και Baja/Moab (σε πρωτότυπη μορφή ακόμα) θα ενθαρρύνουν τις πωλήσεις της πολύπαθης Husky που τα τελευταία χρόνια έχουν πατώσει.

Ήδη το πρώτο τρίμηνο φέτος έχουν σημειώσει θεαματική άνοδο κατά 36,2%.