Πρόσφατα ο 23χρονος Σλοβένος πήρε προαγωγή και πλέον χρησιμοποιεί ένα πιο κατάλληλο εργαλείο για τους χουλιγκανισμούς του, το KTM 690 Duke. Θα θυμάστε τον Rok Bagoroš από τα κατορθώματά του με το KTM 125 Duke – έχουμε ήδη προβάλλει το βίντεο της παράστασής του στην Μαλαισία.

Οι Αυστριακοί τού ετοίμασαν μια σπέσιαλ έκδοση του 690 Duke, ειδικά διαμορφωμένη για τις «επαγγελματικές» ανάγκες του Bagoroš. Μεγάλο γρανάζι (52 δόντια) στον πίσω τροχό, δεύτερη δαγκάνα στο πίσω φρένο, μανέτα για το πίσω φρένο στο τιμόνι, αντιολισθητικά υλικά σε ρεζερβουάρ και σέλα, wheelie bar πίσω από τη σέλα και αρκετά προστατευτικά για τις επαφές με το έδαφος.

Έπειτα οι καλλιτέχνες του Οίκου Kiska (που σχεδιάζει την εμφάνιση των ΚΤΜ) έντυσαν το εργαλείο με αισθητική που να ταιριάζει στη… ψυχοσύνθεση του ακραίου Σλοβένου.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο μοτοσυκλέτες», είπε ο Rok. «Η μοτοσυκλέτα αυτή έχει την πενταπλάσια δύναμη του 125 και το παραμικρό λάθος καταλήγει σε τούμπα –όπως ανακάλυψα σχεδόν αμέσως. Η απόδοσή της είναι εκπληκτική, αλλά σιγά-σιγά μαθαίνω να την ελέγχω. Πρέπει πάντα να θυμάμαι ότι είναι η πρώτη μεγάλη μου μοτοσυκλέτα για επιδείξεις και γι’ αυτό πρέπει να μάθω να χειρίζομαι την παραπανίσια ιπποδύναμη. Μόνον τότε θα μπορέσω να δημιουργήσω μαζί της ένα εντυπωσιακό θέαμα, διασκεδαστικό για μένα και γοητευτικό για τους θεατές».

Αυτά σημαίνουν ότι θα αφήσει το 125 Duke; Σε καμία περίπτωση. Ο Rok θα χρησιμοποιεί στο εξής και τις δύο μοτοσυκλέτες στα σόου του για μεγαλύτερη ποικιλία και περισσότερο θέαμα.

Δείτε φωτογραφίες του KTM 690 Duke και απολαύστε τον Bagoroš καθώς προσπαθεί να το δαμάσει στο σχετικό βίντεο…