Χωρίς διακοπή συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, το οποίο αυτήν την εβδομάδα φιλοξενείται στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν.

Η δράση ξεκίνησε με τις ελεύθερες δοκιμές, στις οποίες οι πρωταγωνιστές είχαν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες, ζέστης και υγρασίας. Τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο σημείωσε ο Λιούις Χάμιλτον.

Για ακόμη έναν αγώνα η McLaren παρουσιάζεται ανταγωνιστική με τον Λιούις Χάμιλτον να «γυρίζει» πιο γρήγορα από τους αντιπάλους του, στην… έρημο. Ομάδες και πιλότοι δούλεψαν στο να βρουν το κατάλληλο στήσιμο για τα μονοθέσια τους.

Τον δεύτερο χρόνο, πίσω από τον Βρετανό, έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Πολ Ντι Ρέστα με Force India.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο νικητής του προηγούμενου γκραν πρι, Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ μόλις τρεις θέσεις χαμηλότερα βρέθηκε ο έτερος πιλότος της Mercedes GP.

Απογοητευτική ήταν η εικόνα της Ferrari, αφού οι Αλόνσο και Μάσα, ολοκλήρωσαν τη διαδικασία από την 13η και 15η θέση, αντίστοιχα, οι οποίοι παραπονέθηκαν πως αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα έλαστικά τους.

Η Pirelli για το γκραν πρι του Μπαχρέιν έχει προμηθεύσει τις ομάδες με τη μεσαία και τη μαλακή γόμα, τις οποίες οι πιλότοι χρησιμοποίησαν στην πρώτη περίοδο των δοκιμών.