Μπορεί να μην μπορούμε να τα αγοράσουμε, κανείς όμως δεν μπορεί να μας απαγορεύσει από το να τα θαυμάζουμε. Ακολουθεί η παρουσίαση δύο μελλοντικών κουπέ υπερυψηλών επιδόσεων, της Corvette C7 και της Mercedes SLS AMG.

Mε κουπέ αμαξώματα και εξωτικές επιδόσεις τα μελλοντικά Corvette C7 και Mercedes SLS ΑΜG παρουσιάζουν πάντα το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Corvette C7

Ήρθε το πέρασμα του χρόνου για την έκτη γενιά της Corvette με τον κωδικό C6, η οποία σιγά-σιγά βαδίζει προς το τέλος της καριέρας της. Το αμερικάνικο υπεραυτοκίνητο, ένας μύθος της αυτοκίνησης από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, περιμένει τον αντικαταστάτη της, την Corvette C7, που θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2013.

Οι πρώτες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν απόλυτα τον πρόεδρο της GM Βορείου Αμερικής, Μαρκ Ρους, ο οποίος έκανε λόγο για ένα εντελώς διαφορετικό σχεδιαστικά (και όχι μόνο) μοντέλο.

Η C7 θα έχει στοιχεία από το πρωτότυπο Chevrolet Stingray Concept, που παρουσιάστηκε παλαιότερα. Χαρακτηριστικά σημεία της νέας C7 θα είναι το εμπρός μέρος μαζί με το έντονα μυώδες καπό και τα κάθετα φώτα, καθώς και οι πλευρικοί απαγωγείς θερμότητας πίσω από τα φτερά και τα τονισμένα καπούλια του υπεραυτοκινήτου. Το σύνολο είναι ιδιαίτερα επιθετικό και σίγουρα είναι αντάξιο του ονόματος Corvette.

Άκρως σημαντικό είναι πως η νέα Corvette θα έχει -επιτέλους- όμορφο και σύγχρονο εσωτερικό «απολύτως παγκόσμιας κλάσης» αφού αυτό της C6, χαρακτηρίστηκε από τον διευθυντή σχεδίασης της GM Εντ Γουελμπορν, ως απογοητευτικό. Το διθέσιο υπεραυτοκίνητο θα διαθέτει πλέον σχεδίαση, υλικά και φινίρισμα αντάξια της τιμής πώλησης, που δεν θα είναι και μικρή.

Με νέο V8 κινητήρα

H νέα C7 θα βασίζεται σε νέο πάτωμα, αλλά δεν θα αλλάξει αρχιτεκτονική διατηρώντας την κλασική συνταγή κινητήρας εμπρός – κίνηση πίσω. Κάποιες φήμες ήθελαν τη C7 κεντρομήχανη, αλλά αυτό θα απαιτούσε ιδιαίτερη δαπάνη για την εξέλιξη.

Επίσης από πλευράς διαστάσεων η νέα C7 αναμένεται να είναι ακόμη πιο compact σε διαστάσεις από τη σημερινή C6, στοχεύοντας και σε αγορές όπου δεν ισχύει και τόσο το «big is beautiful», όπως στην Αμερική. Για τον ίδιο λόγο η GM εξελίσσει έναν νέο 3λιτρο, υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα, που θα τοποθετήσει στη νέα Corvette με απόδοση περί του 500 ίππους και φυσικά κτηνώδη ροπή. Κάποιες φήμες κάνουν λόγο και για μια υβριδική έκδοση στο πνεύμα των καιρών…

Mercedes-Benz SLS 4d

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει μια τετράπορτη και προφανώς τετραθέσια έκδοση της SLS AMG! H Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε στο γερμανικό γραφείο ευρεσιτεχνίας σκίτσα, που θέλουν την κουπέ SLS AMG να μεγαλώνει σε μήκος, να διατηρεί τις μπροστά πόρτες-φτερά γλάρου (Gullwing), αλλά και να αποκτά πίσω πόρτες οι οποίες ανοίγουν προς τα πίσω, ανάλογες με αυτές του Mazda RX-8.

Από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, είναι εμφανές πως δεν υπάρχει μεσαία κολόνα.

Με τη νέα έκδοση, που θα διατηρήσει τον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη της κουπέ SLS AMG, η Mercedes-Benz σκοπεύει να ανταγωνιστεί τετράθυρες εξωτικές κατασκευές, όπως η Porsche Panamera και η Aston Martin Rapid.

Πηγή: autotriti.gr