Έγινε κι αυτό. Κατά τη διάρκεια του γαλλικού αγώνα του πρωταθλήματος FIM X-Trial που έγινε στο «ναό» του Indoor Trial, το palais de Bercy στο Παρίσι, ο Christophe Bruand έκανε το πρώτο άλμα backflip με ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα.

Το άλμα δεν ήταν προγραμματισμένο και δεν υπήρχε η σχετική ράμπα προσγείωσης, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Christophe να γράψει το όνομά του στην σύγχρονη ιστορία των αγώνων του είδους. Ο Bruand έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν άλμα backflip με trail μοτοσυκλέτα, όχι όμως ηλεκτροκίνητη.

Ο Bruand οδήγησε ένα ηλεκτροκίνητο trial EM 5.7 που χρησιμοποιεί πλαίσιο σχεδιασμένο και φτιαγμένο από την Γαλλική Electric Motion (εξ ου και το ΕΜ). Την εταιρεία διευθύνει ο πρώην πρόεδρος της Scorpa (γαλλικές μοτοσυκλέτες), Philippe Aresten που εδώ και χρόνια υποστηρίζει τον ταλαντούχο οδηγό.

Η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί κινητήρα που σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες μιας trial και με τις προδιαγραφές που έδωσε η EM. Λειτουργεί με συστοιχία μπαταριών 48 Volt με χωρητικότητα 25 Ah που αναμενόμενα θα κινήσουν κι άλλα μοντέλα της Electric Motion που βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης.

Το κερασάκι στην είδηση είναι ότι ο νεαρός Γάλλος έχει επισκεφθεί και την Ελλάδα πριν από 4 χρόνια, πραγματοποιώντας επίδειξη trial στη Χαλκίδα.

Ας απολαύσουμε το άλμα του Christophe Bruand στο video


Αλλά και τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνητης trial που οδηγεί