Κάθε τόσο μια ανακοίνωση προαναγγέλλει την ανάσταση της Moto Morini που πριν 2 χρόνια είχε κηρυχθεί σε πτώχευση. Η τελευταία ανακοίνωση αναφέρεται στην παραγωγή του μοντέλου Rebello 1200 Giubileo σε μόλις 600 κομμάτια.

Φτιαγμένο από διάφορα κομμάτια αλλά φορώντας πάντα τον υπέροχο δικύλινδρο της εταιρείας, το Rebello θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο αν δεν είχε ένα μοναδικό προσόν. Και αυτό είναι η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη σέλα συνεπιβάτη, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο παρακάτω.

Όταν ο αναβάτης κινείται μόνος του, η σέλα συνεπιβάτη έρχεται μπροστά, δημιουργώντας ένα μοντέλο monoposto (μονόσελο). Όταν όμως συνοδεύεται, από ένα κουμπί ο αναβάτης μετακινεί τη σέλα του συνεπιβάτη προς τα πίσω, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέση για ένα γυναικείο τσαντάκι.

Έχοντας για άγνωστο λόγο τεθεί και πάλι εκτός κατάστασης χρεοκοπίας η Moto Morini παράγει τρία μοντέλα, όλα με ονοματεπώνυμο: τα Corsaro Veloce, Granpasso και το Scrambler. Μοιράζονται (και με το εικονιζόμενο Rebello) τον εξαιρετικό κινητήρα V2 με τα 1.187cc που αποδίδουν από 120 έως 165 ίππους.

Το Rebello ζυγίζει 197kg χωρίς καύσιμο ενώ η τιμή του έχει καθοριστεί στα 13.900 ευρώ, με τα οποία αγοράζεις ένα όμορφο πακέτο κορυφαίων περιφερειακών, όπως φρένα της Brembo, πιρούνι 50mm της Marzoochi και μονό αμορτισέρ της Öhlins.

Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο…