Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Dani Pedrosa συνελήφθη γιατί αντέγραφε στις εξετάσεις για δίπλωμα ταχύπλοου. Ο Ισπανός δήλωσε ήδη ότι λυπάται πολύ: «Έκανα λάθος», παραδέχτηκε.

Ο αναβάτης της Repsol Honda έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα απολογητική επιστολή προς τους θαυμαστές του. Όλα ξεκίνησαν όταν συνελήφθη από την Guardia Civil, επειδή προσπάθησε να αντιγράψει, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για δίπλωμα ταχύπλοου.

Στη γραπτή του δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δικηγόροι του και έχει ανατυπωθεί σε όλον τον ισπανικό τύπο, ο Pedrosa παραδέχεται ότι «δέχτηκα κακές συμβουλές και έκανα λάθος».

«Είτε μαθαίνεις από τα λάθη σου είτε τα διαγράφεις», αναφέρεται στη δήλωση, «και εγώ έμαθα από αυτό. Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους θαυμαστές μου και όλους όσους έχουν πιστέψει σε μένα».

Η δήλωση του Pedrosa συνεχίζει λέγοντας ότι ελπίζει να ξεπεράσει γρήγορα την κατάσταση, ώστε να συγκεντρωθεί απόλυτα στον αγώνα του Κατάρ, στο τέλος της εβδομάδας.

Επαναλαμβάνει ότι το πάθημα τού έγινε μάθημα και ότι θέλει να προχωρήσει και να επικεντρώσει την προσπάθειά του στην αγωνιστική σεζόν.

Εκπρόσωπος του HRC περιέγραψε το ζήτημα σαν «προσωπική υπόθεση» δηλώνοντας επιπλέον ότι «όλοι κάνουν λάθη».