Με φουτουριστικό στυλ, εξελιγμένη plug-in υβριδική τεχνολογία και στυλ που θυμίζει supercar, το ανοιχτό πρωτότυπο i8 Spyder αποτελεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για το μέλλον της προϊοντικής γκάμας της BMW.

Ο αρχικός σχολιασμός του i8 Spyder δεν μπορεί παρά να αφορά στην εμφάνισή του. Το γερμανικό concept δείχνει σαφώς πολύ φουτουριστικό και σπορ, εντυπωσιάζοντας με στοιχεία όπως τα laser φωτιστικά σώματα, το εν μέρει διάφανο καπό και τις προς τα επάνω ανοιγόμενες πόρτες.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του, με εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος και όργανα με τρισδιάστατη απεικόνιση των πληροφοριών.

Στο τεχνολογικό κομμάτι, το i8 Spyder διαθέτει υβριδικό σύστημα που φορτίζει και σε μπρίζα (plug-in). Αυτό συνδυάζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 131 ίππων και ένα 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 223 ίππων.

Ο ηλεκτροκινητήρας μεταδίδει κίνηση στους εμπρός τροχούς ενώ το θερμικό μοτέρ στους πίσω. Η συνδυαστική ισχύς της εν λόγω διάταξης φτάνει τους 354 ίππους και τα 550 Nm ροπής, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,0 δευτερόλεπτα.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που διαθέτει του επιτρέπουν να διανύσει ακόμα και 30 χλμ. αποκλειστικά ηλεκτρικά. Η μέση κατανάλωση βενζίνης για το θερμικό μοτέρ είναι μόλις 3,0 λτ./100 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr