Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος MotoGP η ομάδα «CatalunyaCaixa Repsol» έκανε την παρουσίαση της στο κοινό και στον Τύπο.

Με οδηγό στην κατηγορία Moto2 τον ετοιμοπόλεμο και πλέον, ανερχόμενο αστέρα, Marc Marquez, ρίχνεται στη μάχη στοχεύοντας πολύ ψηλά.

Ο 19χρονος ήταν 2ος στο πρωτάθλημα του 2011 και έχασε τον τίτλο ενώ όλα έδειχναν ότι τον έχει εξασφαλίσει. Τρεις αγώνες πριν το τέλος της σαιζόν τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στους υπόλοιπους.

Μετά από μια περίοδο προετοιμασίας μετ’ εμποδίων, ο Marquez έφτασε να δηλώσει ότι είναι πλέον 100% έτοιμος. Η ανάρρωσή του συνεχιζόταν ενώ οι δοκιμές είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2012, όμως η όρασή του επανήλθε πλήρως μόλις στα μέσα Μαρτίου.

Μετά το ατύχημα του Οκτωβρίου στη Μαλαισία ο φέρελπις οδηγός χρειάστηκε να κάνει μια επέμβαση στο μάτι καθώς ένας τραυματισμός σε κάποιο νεύρο είχε δημιουργήσει μια σκοτεινή περιοχή στο οπτικό του πεδίο.

Τα αποτελέσματα αλλά και οι δηλώσεις του μετά τις δοκιμές στην πίστα της Jerez την προηγούμενη εβδομάδα, μαρτυρούν ότι είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη. Ήταν 5ος ταχύτερος, λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο από τον Claudio Corti.

«Έχασα ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας και προφανώς έχω γράψει λιγότερα χιλιόμετρα με τη μοτοσυκλέτα απ’ όσα θα έπρεπε για τον πρώτο αγώνα. Όμως το σημαντικό είναι ότι ολοκλήρωσα τις τελευταίες δοκιμές στη Jerez με την όρασή μου να έχει επανέλθει στο 100%», δήλωσε ο Marquez στην παρουσίαση.

«Κάναμε καλή δουλειά στις δοκιμές, ανάκτησα την αυτοπεποίθησή μου και ήταν ένα καλό τσεκ για όλη την ομάδα. Τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει στο Qatar. Δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι γιατί οι αντίπαλοί μας βρίσκονται ήδη ένα βήμα μπροστά, όμως αυτό σημαίνει μόνο ότι για τους πρώτους αγώνες θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο να ολοκληρώσουμε τη δική μας δουλειά και να έχουμε υπομονή. Μετά θα δούμε αν μπορούμε να δείξουμε τις δυνατότητές μας, αυτές που είχαμε μετά τα μέσα της περσινής σεζόν».

Κλείνοντας ο Marquez είπε: «Ένας από τους στόχους της ομάδας είναι να παλέψουμε για τον τίτλο της Moto2 και να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Παρότι εγώ προτιμώ να πηγαίνουμε αγώνα τον αγώνα χωρίς να σκέφτομαι και πολύ το πρωτάθλημα…»