H BRD Motorcycles έχει ολοκληρώσει την εξέλιξη του ηλεκτρικού μοντέλου της RedShift MX και προχώρησε στην επίσημη φωτογράφισή του σε στούντιο, ώστε να αναδείξει το χρυσαφί του φινίρισμα.

Η BRD έχει τη βάση της στο Σαν Φρανσίσκο καθώς η δυτική ακτή των ΗΠΑ είναι η θερμοκοιτίδα των πρωτοποριακών εταιρειών ηλεκτροκίνησης.

Η εταιρεία προσπαθεί με την RedShift MX να πλασαριστεί στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των Motocross «lites 250». Όπλο της ο ηλεκτρικός κινητήρας με απόδοση «40-και πλέον» ίππων και τα εξαιρετικά περιφερειακά.

Το βάρος δηλώνεται στα 113 kg, τιμή ανταγωνιστική των συμβατικών μοντέλων, η οποία δίνει μια πολύ καλή σχέση κιλών/ίππο. Η RedShift ΜΧ είναι προς το παρόν εξοπλισμένη με μια μπαταρία χωρητικότητας 5,3 kWh.

Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε αυτονομία 2 ωρών μεικτής οδήγησης που στη νέα ορολογία των ηλεκτροκίνητων σημαίνει ότι όχι περισσότερο από 30% της οδήγησης γίνεται στο όριο, δηλαδή με το γκάζι τέρμα ανοικτό.

Αυτό που ξεφεύγει είναι η τιμή της: περίπου 11.700 ευρώ, πολύ υψηλή για την κατηγορία. Ωστόσο η BRD MX έχει κορυφαία περιφερειακά (αναρτήσεις, φρένα, χειριστήρια), απαιτεί χαμηλή συντήρηση και διαθέτει έναν απίστευτα γραμμικό κινητήρα που την κάνει ιδανική ακόμη και για γρήγορους και έμπειρους αναβάτες.