Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνται πατρίδα του customizing, δηλαδή των επεμβάσεων σε μια μοτοσυκλέτα και τη διαμόρφωσή της, σύμφωνα με κάποια προσωπικά γούστα που δεν έχουν πάντα μηχανολογική ή «αισθητική» λογική.

Τον καιρό αυτό στην Ισπανία συμβαίνει μια αναγέννηση αυτής της κουλτούρας. Οι συνθήκες στην ιβηρική χερσόνησο είναι ιδανικές για την οδήγηση δίτροχων και όσο για την τέχνη, αυτή είναι η πατρίδα των Dalí, Goya και Picasso.

Ήδη πολλοί έχουν θαυμάσει τις Ducati που έχει δημιουργήσει η Radical από την Μαδρίτη. Υπέροχες κατασκευές όμως προέρχονται και από τους ανθρώπους της Sbay, που για τους λάτρεις των διτρόχων είναι αληθινά έργα τέχνης.

Ο έρωτας της Sbay με τους δύο τροχούς ξεκίνησε με την Sbay Flying 1800, και συνεχίζεται με το νέο δημιούργημα της, την Sbay Jerry.

Μια σύνθεση ανθρακονημάτων και αλουμινίου, η Sbay Jerry έχει εξοπλιστεί με τα κορυφαία εξαρτήματα, κάτι μάλλον αναμενόμενο για μια κατασκευή τέτοιου επιπέδου.

Παρά την προφανή ποιότητα και το χειροποίητο της δημιουργίας, η Sbay δηλώνει ότι η Jerry φτιάχτηκε σαν… καθημερινό μέσο μετακίνησης. Για τον λόγο αυτό προσπάθησε πολύ ώστε η θέση οδήγησης να είναι ιδιαίτερα άνετη και βολική.

Φρένα και αναρτήσεις προέρχονται από τις κορυφαίες ISR και Öhlins, οι τροχοί με ακτίνες από τις Haan (κέντρα) και Takasago (ζάντες), ενώ μπροστά δεσπόζει το χειροποίητο πιρούνι girder.

Όλα αυτά βιδώνονται πάνω σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, δημιουργώντας ένα σύνολο που ζυγίζει μόλις 206kg, κυρίως εξαιτίας του κινητήρα του. Ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε μοτέρ της Harley-Davidson, της S&S, της Total Performance ή της Revtech, αλλά αν προσφερόταν και κάτι πιο… σύγχρονο, το βάρος θα ήταν πολύ χαμηλότερο.

Αρκετά όμως με τα λόγια. Απολαύστε τις εικόνες…