Η αντιπροσωπεία της Yamaha στη γείτονα μας, δηλαδή η Motor Italia, συνεργάστηκε με τον γνωστό βελτιωτικό οίκο Abnormal Cycles, προκειμένου να δημιουργήσουν μια μοναδική έκδοση της Vmax, με την ονομασία «Hyper Modified».

Το μοντέλο είναι στην πραγματικότητα η τέταρτη προσθήκη στη σειρά «Vmax Hyper Modified» μετά από εκείνες που σχεδίασαν οι Ludovic Lazareth (Γαλλία), Roland Sands (ΗΠΑ) και Μarcus Walz (Γερμανία).

Έχει ήδη κερδίσει δύο σημαντικές διακρίσεις, την πρώτη πέρυσι στο Μιλάνο, ως η ομορφότερη (Best of Show) μοτοσυκλέτα της έκθεσης EICMA 2011, και τη δεύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τροποποιημένων Harley Davidson!

Το πρώτο πράγμα που αιχμαλωτίζει το βλέμμα είναι οι έντονες επιφάνειες από στιλβωμένο αλουμίνιο. Η αισθητική του ελαφρού μετάλλου απέχει πολύ από εκείνη του μοντέλου παραγωγής, ενώ στη διαφοροποίηση συμβάλουν οι δύο οβάλ αγωνιστικές πινακίδες στα πίσω καπάκια της μοτοσυκλέτας.

Τα μεταλλικά μέρη που ντύνουν την Hyper Modified έχουν κατασκευαστεί με μια πρότυπη διαδικασία πολλαπλής επίστρωσης που χρησιμοποιούν οι σπεσιαλίστες της Metal Bike, με τη βοήθεια της Zucchelli Paint (για το στίλβωμα) και της Dox Design (για τα γραφικά).

Ο V4 κινητήρας παραγωγής με τα 1.700cc είναι από μόνος του εντυπωσιακός, αποδίδοντας κοντά στους 200 ίππους, γι’ αυτό άλλωστε δεν δέχτηκε και επεμβάσεις.

Το μόνο που έκαναν οι της Abnormal Cycles ήταν να αντικαταστήσουν τη στάνταρ εξάτμιση με μια ειδικά σχεδιασμένη 4-σε-2 από την Zard. Καπάκια κάρτερ, μαρσπιέ και τριπλέτα πιρουνιού έρχονται από την F.G.R., ενώ τους τροχούς προμηθεύει η JoNich Wheels. Η δερμάτινη σέλα κατασκευάστηκε από την Wild Hog και το τιμόνι από την Rizoma.