To BMW Concept Car Tandem δια χειρός του σχεδιαστή Simone Madella, είναι ένα όχημα με τέσσερις τροχούς και αρετές μοτοσικλέτας. Εφοδιάζεται με κινητήρα 193 ίππων –από την μοτοσικλέτα BMW S1000RR- και ο σχεδιαστής του κάνει λόγο για ένα όχημα που προσφέρει υψηλό δείκτη αδρεναλίνης.

Ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρουν να συνδυάσουν τις αρετές και κυρίως την ευελιξία μιας μοτοσικλέτας με την ασφάλεια των τεσσάρων τροχών ενός αυτοκινήτου, αποτελεί σημείο αναφοράς για μεγάλες εταιρίες, αλλά και πλειάδα διάσημων σχεδιαστών.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η BMW πειραματίσθηκε στην ιδέα αυτοκίνητο-μοτοσικλέτα με το Simple Concept , ένα διθέσιο όχημα με τρεις τροχούς ενώ η Nissan παρουσίασε το Nissan Land Glider Prototype με τέσσερις τροχούς.

Τελευταίο δημιούργημα, σε αυτή την βάση, είναι αυτό του Simone Madella, που φέρει την ονομασία ΒMW Tandem. Πρόκειται για ένα τετράτροχο όχημα το οποίο ακολουθεί αυτή την τάση των αυτοκινήτων που ο σχεδιασμός τους είναι εμπνευσμένος από τις μοτοσικλέτες.

Το Tandem είναι ένα φουτουριστικό όχημα, που όπως λέει ο σχεδιαστής του είναι τέτοιο ώστε να φθάνει την αδρεναλίνη στα κόκκινα συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα της μοτοσικλέτας και του αυτοκινήτου. Πρόκειται δηλαδή για ένα μοναδικό όχημα.

Η μοναδικότητα του Tandem φαίνεται και στα σχέδια του Simone Madella, όπου βλέπουμε το όχημά του να κάνει σούζα στους δύο πίσω τροχούς.

Το όχημα του Simone Madella τροφοδοτείται από τον ίδιο κινητήρα των 193 ίππων, που κινεί την μοτοσικλέτα BMW S1000RR. ΤοTandem διαθέτει ένα σπορ και ελαφρύ αμάξωμα, με ξεχωριστό στιλ και θέσεις για δύο επιβάτες.

Πηγή: auto24.gr