Η Mercedes, μέσω ενός βίντεο που ενημερώνει τους φίλους της μάρκας σε σχέση με έναν αρκετά πρωτότυπο διαγωνισμό που διοργανώνει με αφορμή το ντεμπούτο της νέας A-Class, αποκαλύπτει συγχρόνως και το χρόνο για την επίσημη πρεμιέρα της.

Αξιοποιώντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο τις επιθετικές στρατηγικές αλλά και ειδικότερα τις πρωτότυπες ιδέες των τμημάτων μάρκετινγκ, η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του επίσημου καναλιού της στο youtube ένα ενδιαφέρον βίντεο, μέσω του οποίου ανακοινώνει την έναρξη από τις αρχές Φεβρουαρίου ενός αρκετά πρωτότυπου διαγωνισμού, που θα χαρίσει στον έναν και μοναδικό νικητή του τη δυνατότητα να επισκεφτεί τη διεθνή έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την επίσημη πρεμιέρα της νέας A-Class στο περίπτερο της γερμανικής φίρμας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της Mercedes, προκειμένου να κεντρίσουν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον του κοινού αναφορικά με το νέο τους «μικρό», έχουν προβλέψει την περιήγηση ανά τη γερμανική επικράτεια μιας πλειάδας πρωτοτύπων μοντέλων της νέας A-Class, τα οποία, θα είναι «ντυμένα» με καμουφλάζ που θα παραπέμπει στα γνωστά στους λάτρεις των πάσης φύσεως εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα της Apple αλλά και Android, QR Codes.

Επί της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέσω των τηλεφώνων τους να κατεβάσουν την αντίστοιχη εφαρμογή (app), η οποία φέρει την ονομασία «A-ClassQR-Trophy» και εν συνεχεία με τη βοήθεια των σχετικών QR code (Quick Response code) να σκανάρουν τους κώδικες που θα βρίσκονται είτε πάνω στις πρωτότυπες A-Class, είτε στο διαδίκτυο (Facebook, Twitter κοκ), ώστε να πάρουν μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό.

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το αυτοκίνητο, που αναμφίβολα, όπως είδαμε και στην πρωτότυπη παραλλαγή του, που με τη σειρά της παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σαγκάης, χαρακτηρίζεται από την πλήρη μεταστροφή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του, ούτως ώστε να αντιταχθεί πλέον άμεσα απέναντι στην πάντοτε δημοφιλή έκδοση Sportback του Audi A3, αλλά και στην επίσης 5θυρη νέα σειρά 1 της BMW.

Κύρια σχεδιαστικά γνωρίσματα της νέας A-Class αναμένεται να είναι η χαρακτηριστική εμπρός μάσκα, η οποία ήδη αποτελεί το σήμα κατατεθέν τόσο για τη νέα SL, όσο και για τη 2θεσια SLK, το κυρτό πίσω μέρος και η μικρή σχετικά επιφάνεια των πίσω παραθύρων. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με τη μορφή του εσωτερικού διακόσμου, ούτε επίσημα στοιχεία σε σχέση με τα κινητήρια σύνολα που θα αναλάβουν την κίνηση του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, με δεδομένη τη στενή συγγένειά της σειράς Α με την B-Class (σημ.: τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται μεταξύ άλλων και το ίδιο δάπεδο), δεν είναι απίθανο το νέο 5θυρο «χάτς» των Γερμανών να εφοδιάζεται με τους γνωστούς ήδη βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες της τελευταίας. Δηλαδή, με πέντε κινητήρες βενζίνης, που θα αποδίδουν από 109 έως και 204 ίππους και τέσσερις ντίζελ, με ισχύ από 122 έως και 204 ίππους.

Η νέα A-Class θα προσφέρεται στην έκδοση Α25 με έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αποδίδει περί τους 325 ίππους συνδυαζόμενος με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ενδεχομένως με σύστημα τετρακίνησης.

Πηγή: 4troxoi.gr