Ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, πρωτότυπο βασισμένο στο δημοφιλές NV200 παρουσίασε η Nissan στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες.

Το πρωτότυπο e-NV200 αφορά σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που μάλιστα βρίσκεται, σύμφωνα και με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της κατηγορίας, πολύ κοντά στο στάδιο της μαζικής παραγωγής.

Όπως είναι φυσικό, η σχεδίαση του αμαξώματος του βασίζεται κυρίως στο υπάρχον NV200 ενώ παράλληλα υιοθετεί και αρκετά στοιχεία από το ηλεκτρικό Leaf που η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη λανσάρει. Φυσικά σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του NV200, το πρωτότυπο e-NV200 εμφανίζει τόσο στυλιστικές όσο και τεχνολογικές διαφορές καθώς αρκετά στοιχεία της δομής του συστήματος μετάδοσης αλλά και του κινητήρα έπρεπε να μεταβληθούν.

Σημαντικές είναι και οι διαφορές στον εσωτερικό διάκοσμο ενώ σε κάθε περίπτωση, οι σχεδιαστές του προσπάθησαν να διατηρήσουν την ευρυχωρία του στο μέγιστο επίπεδο και το συνολικό του απόβαρο στο ελάχιστο δυνατό.

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά του μέρη, το Nissan e-NV200 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει ισχύ 80 kW και 280 Nm ροπής που είναι διαθέσιμα άμεσα, μια παράμετρος που αναμφίβολα αναβαθμίζει σημαντικά τις μεταφορικές δυνατότητες του.

Παράλληλα τα 48 στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο των μπαταριών ιόντων λιθίου που αναλαμβάνουν να παρέχουν την ενέργεια στο e-NV200, εγγυώνται μια πολύ καλή αυτονομία.

Πηγή: autotritipro.gr