Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ανανεωμένου Ibiza δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ισπανική εταιρεία. Tο ανανεωμένο Ibiza θα λάβει τις κυριότερες αλλαγές στο εμπρόσθιό του τμήμα, ενσωματώνοντας έναν νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερους προβολείς ομίχλης, αλλά και πιο επιθετικά φωτιστικά.

Ραφιναρισμένη είναι και η γρίλια της μάσκας, ενώ επανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας. Στο εσωτερικό, η SEAT ανακοινώνει αλλαγές στα χειριστήρια του κλιματισμού, τον πίνακα οργάνων και τις επενδύσεις, χωρίς πάντως να μας δείξει κάποια φωτογραφία. Σε ό,τι αφορά στο μηχανικό κομμάτι, οι βενζινοκινητήρες 1,2, 1,2 TSI και 1,4 TSI παραμένουν χωρίς διαφορές σε ισχύ από 70 έως 150 ίππους.

Στους diesel, υπάρχουν βελτιώσεις για ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση και ρύπους, με αποτέλεσμα ο 1,2 TDI στην έκδοση E-Ecomotive να καταναλώνει μόνο 3,4 λτ. καυσίμου ανά 100 χλμ. και να εκπέμπει 89 γρ. CO2 ανά χλμ.

Tέλος, ερωτηματικό παραμένει το πότε θα λανσαριστεί το ανανεωμένο Ibiza στις ευρωπαϊκές αγορές. Κάτι τέτοιο πάντως δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πολύ άμεσα.

Πηγή: autotriti.gr