Η Ford παρουσίασε στο Performance Racing Industry Show του Ορλάντο το πρωτότυπο Mustang Boss 302SX, το οποίο τοποθετείται ανάμεσα Boss 302S και Boss 302R.

Το νέο πρωτότυπο Ford Mustung διαθέτει ένα «επιθετικό» εμπρόσθιο τμήμα με διαφορετικό προφυλακτήρα και ρυθμιζόμενο splitter, ένα καπό με αεραγωγούς και τις χαρακτηριστικές ρίγες της εταιρείας. Επιπλέον, η πίσω αεροτομή είναι ρυθμιζόμενη, η εξάτμιση είναι της Ford Racing, ενώ οι τροχοί των 18 ιντσών φιλοξενούν ελαστικά αγωνιστικών προδιαγραφών.

Από τη στιγμή που η Ford χαρακτηρίζει το Mustang Boss 302SX concept ως το απόλυτο «track day car», δεν μας προκαλεί έκπληξη που από τον εξοπλισμό του έχει αφαιρεθεί οτιδήποτε δεν ήταν απολύτως απαραίτητο. Έτσι, στο εσωτερικό του υπάρχει μόνο ένα bucket κάθισμα της Recaro, αποσπώμενο τιμόνι, σύστημα καταγραφής log αλλά και ένα roll cage που πληροί τις προδιαγραφές της FIA.

Άλλα προεξάρχοντα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου αποτελούν η ρυθμιζόμενη coilover ανάρτηση και το 5λιτρο V8 μηχανικό σύνολο, το οποίο αποδίδει 507 ίππους.

Πηγή: autotriti.gr