Η Ferrari για να γιορτάσει τα 60 χρόνια επιτυχούς και αδιάλειπτης παρουσίας της στη Formula 1, έφτιαξε μια επετειακή έκδοση της 599 GTB Fiorano, την 60F1, η οποία διατίθεται σε τρεις εκδόσεις.

Η Scuderia Ferrari είναι η μόνη ομάδα που έχει συνεχή παρουσία από τη σύλληψη της ιδέας της Formula 1 το 1950. Στις 14 Ιουλίου 1951 σημείωσε την πρώτη νίκη της στο θεσμό, στο Silverstone, με μία 375 F1 που οδηγούσε ο Froilan Gonzalez. Έπειτα από 60 χρόνια, στις 10 Ιουλίου του 2011, ο Fernando Alonso σημείωσε τη μοναδική νίκη της ομάδας στη σεζόν.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η Ferrari παρουσίασε το πακέτο «60 χρόνια νίκες στη Formula 1» για την 599 GTB Fiorano. Οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν από μία λίστα εξωτερικών και εσωτερικών τροποποιήσεων.

Το αμάξωμα της 60F1 διατίθεται σε τρεις επιλογές. Η 1η είναι η 375 F1 και έρχεται στο ίδιο σκούρο κόκκινο χρώμα των πρώτων μονοθέσιων της εταιρείας. Η 2η είναι η 150ο Italia, η οποία είναι εμπνευσμένη από το φετινό μονοθέσιο της εταιρείας. Διαθέτει άσπρες λεπτομέρειες και τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στο πίσω τμήμα. Το 3ο μοντέλο είναι η 150o Italia 2, το οποίο δεν έχει τα άσπρα τμήματα της προηγούμενης έκδοσης.

Στο εσωτερικό, συναντάμε καθίσματα της Sabelt για την Ευρώπη και της Recaro για τη Β. Αμερική, τα οποία είναι επενδυμένα με Alcantara, όπως και η υπόλοιπη καμπίνα. Το ταμπλό είναι φτιαγμένο από ένα νέο ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό, το Alutex, το οποίο αποτελείται από μεταλλικές ίνες και fiberglass. Τέλος, μια πλακέτα στο ταμπλό φέρει τις υπογραφές των Froilan Gonzalez και Fernando Alonso.

Πηγή: autotriti.gr