Τα πολλά είδη μοτοσικλετών που υπάρχουν κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Υπάρχει συγκεκριμένο είδος για σένα και το στυλ σου. Άλλοι ποντάρουν στην ταχύτητα, άλλοι στην εμφάνιση και άλλοι στην άνεση… γι αυτό το λόγο όταν αποφασίσεις να γίνεις μηχανόβιος πρέπει να ξέρεις για πιο λόγο θες να αγοράσεις μηχανή.

Είσαι σπορ τύπος και τρελαίνεσαι για την ταχύτητα; Για να γίνεις ο επόμενος Βαλεντίνο Ρόσι θα χρειαστεί να αγοράσεις μια μοτοσικλέτα πάνω από 600 κυβικά με ένα δυνατό κινητήρα και ωραία κοψίματα στην εμφάνιση. Ένα Suzuki GSXR 750 είναι κατάλληλο για να δοκιμάζεις τους χρόνους σου στις πίστες αλλά και να την χρησιμοποιείς για να εντυπωσιάζεις όποιον βρεθεί δίπλα σου στο δρόμο. Με αυτή τη μηχανή δεν θα μπορέσεις να οργανώσεις πολλά ταξίδια και θα σε κουράσει αν κυκλοφορείς στην πόλη.

Θέλεις την άνεσή σου στα ταξίδια και στις βόλτες σου; Πάρε μια Harley Davidson ετοίμασε αποσκευές και οργάνωσε τις εκδρομές σου. Οι μεγάλες και άνετες δερμάτινες σέλες σε συνδυασμό με το ψηλό τιμόνι θα σε κάνουν ένα σωστό Easy Rider. Φυσικά δεν είναι μόνο οι Harley που θα σου δώσουν αυτή την αίσθηση ελευθερίας. Μοντέλα όπως το Honda VTX ή διάφορες Chopper θα κάνουν το ταξίδι σου πιο απολαυστικό

Στη συνέχεια έχουμε τις εντυπωσιακές naked μηχανές που σε ικανοποιούν όσον αφορά τη ταχύτητα και την άνεση αλλά δεν έχουν την εμφάνιση μιας σπορ μηχανής. Γιατί έτσι; Επειδή όπως καταλαβαίνουμε και από το όνομά τους είναι «γυμνές». Με τέλεια «συμπεριφορά» στις ευθείες και στις στροφές και με άριστη απόδοση μηχανές σαν την Kawasaki Z750R μοιάζουν με μοντέλα βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Άχρηστα πλαστικά γύρω από τη μηχανή δεν υπάρχουν και σημειώνεται ότι αυτό το είδος μοτοσικλετών έκανε την εμφάνισή του στις αρχές του 1980 (Kawasaki KZ1000R).

Σε περίπτωση που ένα είδος μηχανής δεν σου φτάνει αλλά θες κάποιο συνδυασμό, προτίμησε μια dual sport. Μια τέτοια μηχανή μπορείς να την πάρεις οπουδήποτε, έχεις τη δυνατότητα να βάλεις τα 1000 της κυβικά και σε χώμα και σε δρόμο. Αυτές οι μηχανές είναι σχεδιασμένες για να γυρίσεις τον κόσμο και να ζήσεις την απόλυτη περιπέτεια. Χαρακτηριστική μηχανή του είδους είναι η BMW R1200 GS. Ουσιαστικά αυτό το είδος μοτοσικλετών παίρνει μια μηχανή για χώμα (εντούρο) και της προσθέτει σπορ ελαστικά και ζάντες και πιο σπορ εμφάνιση.

Θέλεις να είσαι ο ένας και μοναδικός στο χώμα; Αν σου αρέσει να πηγαίνεις για εντουράδες και χωματοβόλτες τότε ένα εντούρο είναι ό,τι πρέπει για σένα. Δεν χρειάζονται πολλά κυβικά και μια μηχανή όπως η KTM 690 Enduro R θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σου.

Περισσότερες ειδήσεις για τον άντρα στο delamagen.gr